Search by category:
Egyéb kategória

Pellegrini a beiktatása után ismét megpróbálja egy asztalhoz ültetni a koalíciót és az ellenzéket

Pellegrini a beiktatása után ismét megpróbálja egy asztalhoz ültetni a koalíciót és az ellenzéket

Kulcsár Péter

2024. 05. 26., v – 11:35

Miután június 15-én Peter Pellegrinit beiktatják köztársasági elnöknek, újfent megpróbálja egy asztalhoz ültetni a koalíciós és az ellenzéki pártokat – mondta Denisa Saková (Hlas) gazdasági miniszter a TA3 vasárnapi vitaműsorában.

A Peter Pellegrini és Zuzana Čaputová által közösen összehívott kerekasztal-beszélgetésre ezen a héten került volna sor, a Smer, a Hlas és az SNS azonban elutasították a leköszönő és a megválasztott államfő meghívását, méghozzá azzal az indokkal, hogy Igor Matovič (Slovensko) a Robert Fico (Smer) kormányfő elleni merényletet követően is folytatta konfrontatív politikáját, és Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter lemondását követelte, valamint kritizálta a kihelyezett nyitrabányai (Handlová) kormányülésen a miniszterelnököt védő biztonsági őrök munkáját.

Saková azt állította, Pellegrini a beiktatása után mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a közéletet és a politikai párharcok stílusát a 2010 előtti alapkeretek közé szorítsa.

A műsorban Marián Viskupič (SaS) is szerepelt, aki elmondta, az SaS annak ellenére is egy asztalhoz ülne Matovičcsal, hogy a párt miatta lépett ki Eduard Heger (Demokraták) kormányából.

(ta3)

Read More

Post Comment