Search by category:
Egyéb kategória

Foci-Eb: Spalletti szerint a spanyolok ellen határozottabb játékra lesz szükség

Foci-Eb: Spalletti szerint a spanyolok ellen határozottabb játékra lesz szükség

Mészáros Richárd

2024. 06. 16., v – 14:26

Nem volt teljesen elégedett csapata játékával Luciano Spalletti, a címvédő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint együttesének sokkal határozottabban kell majd futballoznia csütörtökön, a spanyol csapat ellen, mint tette azt szombaton este Albániával szemben a németországi Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában.

A dortmundi meccsen az albánok – az Eb-k történetének leggyorsabb góljával – már a 23. másodpercben vezetéshez jutottak, amire kiválóan reagált az olasz gárda és a 16. percre megfordította az állást, a folytatásban azonban nem lőtt több gólt és végül 2–1-re győzött. Spalletti a mérkőzést követően méltatta játékosait, amiért gyorsan reagálni tudtak a rivális góljára, a második félidőben mutatott játékot viszont nem tudta dicsérni.

„Van számtalan dolog, amin javítanunk kell, mert jól láthatóan néhány szituációban gyengébben teljesítettünk, mint ahogy azt vártuk” – jegyezte meg az olasz tréner. – „Határozottabbnak, ügyesebbnek és precízebbnek kell lennünk a támadásépítésnél. Amikor egy embert sikerül tisztára játszani, akkor azt ki kell használni és meg kell büntetni az ellenfelet. A második félidőben a játékosok azt hitték, briliánsak azzal, hogy tartották a labdát.”

Spalletti hangsúlyozta, hogy a csütörtöki csoportrangadón jobb támadójáték kell csapatától, ugyanakkor annak a véleményének adott hangot, hogy a spanyolok ellen több lesz majd a terület játékosai előtt, mert a spanyol válogatott lényegesen nyíltabban játszik az albánnál.

„Kicsit gyorsabban kell majd járatnunk a labdát. Ma este ebben a tekintetben néhányszor nagyon rosszul teljesítettünk, de Spanyolország ellen több lehetőségünk lesz, hogy előre játsszuk a labdát, mert agresszívan letámadnak és nagyobb területek nyílhatnak a védelmük mögött” – mondta a 65 éves szakember.

Az olaszok sikerükkel második helyen állnak a csoportban a spanyolok mögött, akik 3–0-ra verték szombaton Horvátország csapatát.

Read More

Post Comment