Search by category:
Egyéb kategória

Szlovákia szoros meccsen győzte le az oroszokat

Szlovákia szoros meccsen győzte le az oroszokat
Hegedűs Norbert
2021. 03. 31., sze – 06:51

2021. március 31., szerda – 06:51
s

Friss ikon
Off

Törzs

A Ciprus elleni idegenbeli,(0:0), és a máltai elleni hazai (2:2) nem várt döntetlen után mindenképpen győzelemre hajtott a szlovák válogatott. Ennek megfelelően már a második percben nagy helyzetet alakítottak ki a szlovákok, Koscelník húzta meg a szélén, a lapos beadását azonban Ivan Schranz nem tudta az orosz kapu felé irányítani az ötös vonaláról.

Ezután azonban a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A szlovákokon látszott, hogy akarnak, de nem nagyon találták az előre vezető utat. Erről mindennél ékesebben beszél az a statisztika (forrás: whoscored.com) miszerint Kuciak kapus a 33. percig összesen 18-szor ért labdához. A szlovák válogatott két motorja a középpályán Kucka és Hromada 12-szer illetve 11-szer. A Jablonec csatára Ivan Schranz pedig összesen 7-szer találkozott a labdával.

Ezért is volt váratlan, hogy a 18. percben az olasz Internazionale légiós, Milan Škriniar fejelt gólt egy szögletet követően – 1:0.

Az oroszok részéről Kuzjajev próbált válaszolni, de a kemény lövés a kapu fölé szált. Pár perccel később Mario Fernandes fején volt ott az egyenlítő gól, ám a fejese éppen Dušan Kuciak kezében landolt.

Az 52. percben a Ferencváros támadója találta magát üresen a szélen, remekül tálalt Duda elé, de a Köln játékosa elszórakozta a nagy helyzetét. A második félidő elején láthatólag magasabb fokozatra kapcsoltak a szlovákok. Mak szabadrúgása után pattogott Anton Sunin kapuja előtt labda, de a hazaiaknak nem sikerült kihasználni az orosz védők zavarodottságát.

A 65. percben Artem Dzjuba került közel az egyenlítéshez. A leshatáron lépett el a védőjétől, ám a Kuciak remekül lépett ki a kapujából és lelopta a labdát az orosz támadó lábáról. Ez volt az oroszok eddigi legnagyobb helyzete. Érezhető volt, hogy a szbornaja fokozta a nyomást, amit a 72. percig bírtak a hazaiak. Mario Fernandos volt jókor jó helyen és egy kipattanó lövést juttatott a hazaiak kapujába – 1:1. De nem sokáig örülhettek az oroszok. Robert Mak a szélről szépen cselezte be magát a tizenhatos vonalára, ahonnét megeresztett egy lapos lövést, amely utat talált a vendégek kapujába – 2:1.

82. percben megint Dzjuba került közel az egyenlítéshez, remek fejese centikkel ment el a hazaiak kapuja mellett. Óriási helyzet volt. Az utolsó percekben még akadtak helyzetek mindkét oldalon, de az eredmény nem változott, így Szlovákia begyűjtötte a három pontot. Ezzel feljöttek a csoportjuk 3. helyére, egy ponttal vannak lemaradva a csoport második helyén álló oroszok, és a csoportot vezető horvátok mögött is. 

 

Bevezető

Két döntetlen után a harmadik, legnehezebb mérkőzését 2:1-re megnyerte a szlovák labdarúgó-válogatott Oroszország ellen a vb-selejtezők H csoportjában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros György

Read More

Post Comment