Search by category:
Egyéb kategória

Eszelős gyújtogatás, barbár képrongálás a templomban

Eszelős gyújtogatás, barbár képrongálás a templomban
Sudár Éva
2022. 01. 20., cs – 10:49

2022. január 20., csütörtök – 10:55
Friss ikon
Off

Törzs

A vádirat szerint kora esti órákban minden különösebb ok nélkül döntött a gyújtogatás mellett, sporttáskájába égetett szeszes italt, motorolajat és falfestéket pakolt, majd azzal elindult gödöllői otthonából. 

A görög katolikus templomhoz sétált, ajtaját betörte és bement. A szeszes üveget a padlón összetörte, az ital szétfolyt, a motorolajat pedig szétlocsolta a templom hátsó padsorain. Ezután mindegyiket begyújtotta. Miután végzett, a padok közt felállított egyik ikont még felborította és a falfestékkel töltött vödröt a templom szentélye felé dobta. A vödör feldöntötte ikonosztázion egy részét, s a festék a képekre fröccsent. Ekkor, mint aki jól végezte dolgát, emberünk elhagyta a helyszínt. 

A tüzet a templomba érkező plébános szerencsére el tudta oltani, a kár így is csaknem másfélmillió forintos.  A gödöllői rendőrök pár nap múlva felderítették az ismeretlen gyújtogatót, a Gödöllői Járási Ügyészség templom megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt emelt ellene vádat. 

Bevezető

Elhatározta, hogy tüzet fog gyújtani, de csak menet közben találta ki a helyszínt. Egy templomra esett a választása tavaly március 15-én, a Gödöllői Járási Ügyészség emelt vádat a férfi ellen. 

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Laczó Balázs

Read More

Post Comment