Search by category:
Egyéb kategória

Osztrák Nagydíj: Verstappen indul az élről a vasárnapi futamon

Osztrák Nagydíj: Verstappen indul az élről a vasárnapi futamon

Kulcsár Péter

2024. 06. 29., szo – 17:20

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről a spielbergi Red Bull Ringen.

A 26 éves pilótának ez az idei nyolcadik és pályafutása 40. pole pozíciója, Spielbergben sorozatban negyedszer nyert időmérőt. A délben rendezett sprintfutamon szintén ő diadalmaskodott az első rajtkockából indulva.

A vasárnapi viadalon Verstappen mellől Lando Norris, a McLaren brit versenyzője startolhat majd, míg a harmadik rajtkockát George Russell, a Mercedes ugyancsak brit pilótája szerezte meg.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője eredetileg megfutotta a harmadik köridőt, ezt azonban a versenybíróság az időmérő leintése után elvette tőle pályaelhagyás miatt. Piastri így csak a hetedik pozícióból rajtol majd, mellőle pedig a másik Red Bullt vezető mexikói Sergio Pérez vág neki a versenynek.

A rajtrács második és harmadik sorát a Mercedes és a Ferrari foglalja el, Russell mellől az időmérőt negyedikként záró Carlos Sainz Jr. indul, míg az ötödik és a hatodik kocka a hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltoné (Mercedes) és a monacói Charles Leclerc-é (Ferrari) lett.

A 71 körös Osztrák Nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol.

Read More

Post Comment