Search by category:
Egyéb kategória

Kollár: Ebben a nehéz helyzetben is talált forrást a kormány a támogatásokra
Hegedűs Norbert
2020. 07. 15., sze – 15:50

2020. július 15., szerda – 16:30
Boris Kollár
Friss ikon
Off

Törzs

Megjegyezte, hogy a jelenlegi kormány nehéz helyzetben vette át a vezetést, és hozzátette, nem lesz könnyű megfelelni az összes elvárásnak. „Mindezek ellenére a kormány nagyon felelősségteljesen jár el, és 500 millió eurót különít el szociális célokra” – tette hozzá. Elmondta, az előző kormány tavaly 150 millió eurót fizettek a nyugdíjasoknak „kvázi 13. nyugdíj gyanánt”, erre a célra most 307 millió eurót szán a jelenlegi kormány.

„Mindezt négy hónap alatt végeztük el. És még bennünket kritizálnak egyes politikusok, például smeresek, akik tíz évig uralkodtak itt, és tíz éven át becsapták a nyugdíjasokat” – válaszolta Kollár a Smer-SD és a Peter Pellegrinihez közeli független képviselők kritikájára.

Kollár kijelentette, a Szlovákiai Nyugdíjasok Szövetségével (JDS) aláírt memorandum olyan intézkedés-tervezetek is felsorol, mint például az ingyenes tömegközlekedés vagy az ingyenesen hozzáférhető gyógyszerek. A 13. nyugdíjjal kapcsolatban kitért a nehéz gazdasági helyzetre, de közölte, meggyőződése, hogy ez az összeg emelkedni fog. „A miniszterelnök biztosított afelől, hogy a következő évben, ha a gazdaság újra fellendül, még több pénz lesz erre a célra” – szögezte le Kollár.

Ján Lipiansky, a Szlovákiai Nyugdíjasok Szövetségének elnöke üdvözölte, hogy a kormány folytatja a szociális intézkedéseket. „Bármilyen volt is a jogalkotási folyamat, értékeljük, hogy elfogadták a 13. nyugdíjról szóló törvényt” – fogalmazott. Hozzátette, nem tartja véglegesnek a javaslatot, és reméli, további kiigazításokra kerül sor. „Mindenekelőtt a pénzügyi hozzájárulás összegére gondolok, mert ha ebben nem lesz változás, nehéz pozitív visszhangot várni a nyugdíjasoktól” – hangsúlyozta Lipiansky, és hozzátette a besorolás módosításaira is szükség lesz.

A kormánykoalíció szerdán 500 millió eurós intézkedéscsomagot jelentett be. Ennek részeként a következő évtől bevezetnék a terhesség 4. hónapjától járó terhességi ellátást, a csomag tartalmazza a 13. nyugdíjat, valamint a gyógyszerek után fizetendő összeg csökkentését is. Ezen felül ingyen utazhatnának a helyi tömegközlekedés járatain a gyerekek, az idősek és a súlyos fogyatékkal élők.

Bevezető

A nehéz gazdasági helyzet ellenére négy hónap elteltével cselekedett a kormány, és 500 millió eurót szán az emberek támogatására – jelentette be a szerdai sajtótájékoztatón Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment