Search by category:
Egyéb kategória

53 járási hivatal elöljáróját nevezte ki a kormány
Hegedűs Norbert
2020. 07. 15., sze – 15:44

2020. július 15., szerda – 15:44
Igor Matovič
Friss ikon
Off

Törzs

Az új járási elöljárókat az OĽaNO válogatta ki. Összesen 72 helyet kell betölteni. Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő korábban kijelentette: csak a hivatalvezetők lesznek politikai jelöltek, a hivatalnokok kiválasztásakor a szakmaiság lesz a döntő kritérium. Az elöljárókat azért az OĽaNO választja ki, mert a járási hivatalok Roman Mikulec, a mozgalom által jelölt belügyminiszter hatáskörébe tartoznak.

A kormányfő múlt héten arra kérte a lakosokat, hogy egy „nyilvános átvilágítás” keretében értékeljék az egyes jelölteket. A mozgalomhoz 970 kiértékelés érkezett, ezek fele pozitív volt, közölte Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióelnöke.

A dél-szlovákiai járások élére a következő elöljárókat nevezték ki: Katarína Sowiňska (Szenc), Michal Deraj (Dunaszerdahely), Ján Duranský (Galánta), Ladislav Hamran (Érsekújvár), Dionýz Solár (Vágsellye), Natália Teleková (Losonc), Peter Pavlík (Rimaszombat), Zuzana Vozár Kakaščíková (Kassa-vidék), Branislav Borovský (Pozsony), Pavol Dlábik ( Léva), Mária Rechová (Nagykürtös).

Bevezető

A kormány szerdán 53 járási hivatal elöljáróját nevezte ki, a jelenlegieket pedig leváltotta.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment