Search by category:
Egyéb kategória

Pellegrini felszólította Čaputovát, hogy ne írja alá az ügyészségről szóló törvényt
Mészáros Richárd
2020. 07. 16., cs – 12:32

2020. július 16., csütörtök – 12:44
peter pellegrini
Friss ikon
On

Törzs

„Úgy vélem, neki is megvan erről a szakmai véleménye. Most azonban már senki más nem állhatja útját a politikusok azon törekvésének, hogy ellenőrzésük alá vonják az összes bűnüldöző és egyéb állami szervet, egyedül csak az elnök asszony” – jelentette ki Pellegrini.

Matúš Šutaj Eštok független képviselő szerint a kormánykoalíció a szakmai közösség minden kifogását lesöpörte az asztalról. Hozzátette: a módosítás elfogadásával tetőződött be a főügyészség és a speciális ügyészség átpolitizálásának folyamata. A Pellegrini körül csoportosuló független képviselők úgy akarták megszüntetni a törvénymódosítás célzatosságát, hogy javasolták: csak teljesen büntetlen előéletű személy kerülhessen a főügyészség élére. Emellett kihagyták volna a jogszabályból a fő- és speciális ügyész leváltásáról szóló homályos rendelkezést is. A koalíció végül mindkét módosító javaslatukat elvetette.

A parlament szerdán jóváhagyta az ügyészségről szóló törvénymódosítást, melynek következtében változnak a főügyész és a speciális ügyész kiválasztásának és leváltásának feltételei. A jövőben olyanok is indulhatnának a fő- és speciális ügyészi tisztségért, akik korábban nem tevékenykedtek ügyészként. Bővül továbbá azoknak a személyeknek és intézményeknek a köre, akik jelölteket javasolhatnak a főügyészség élére.

parlament k

Jóváhagyták az ügyészségről szóló törvénymódosítást

Pozsony |

A parlament szerdán jóváhagyta az ügyészségről szóló törvénymódosítást, melynek következtében változnak a főügyész és a speciális ügyész kiválasztásának és leváltásának feltételei. 

Bevezető
Pozsony |

Peter Pellegrini (független), a parlament alelnöke szerint Zuzana Čaputová államfőnek nem kellene aláírnia az ügyészségről szóló törvényt, hanem inkább vissza kellene utalnia azt a parlamentnek újratárgyalásra. Ezt a csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette ki.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment