Search by category:
Egyéb kategória

Horvátországban nem mérséklődik az új fertőzöttek száma
Mészáros Richárd
2020. 07. 16., cs – 17:05

2020. július 16., csütörtök – 17:15
koronavírus Horvátország
Friss ikon
Off

Törzs

Horvátországban a testület jelentése szerint szerdán 86-tal nőtt és elérte a 4039-et az új fertőzöttek száma. Kedden ez a szám 92 volt. Nem történt újabb haláleset, így a járvány halálos áldozatainak száma 120 maradt. A betegek közül 136-an vannak kórházban, közülük hatan lélegeztetőgépen. Az aktív betegek teljes száma 1190.

Horvátországban június közepén kezdett romlani a járványhelyzet, azt megelőzően egy hónapig nulla és három közé volt tehető a napi új esetek száma. A legtöbb megbetegedést, 140-et, a múlt pénteken regisztráltak az országban. A vírus családi összejöveteleken, esküvőkön, keresztelőkön és érettségi banketteken terjedt. A legtöbb fertőzött Zágrábban és Split-Dalmát megyében van.

A szomszédos Szlovéniában a kabinet által közzétett adatok szerint az elmúlt 24 órában 19-cel 1897-re nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Ez megegyezik az előző napi adattal. Új halálesetet nem regisztráltak, a járvány halálos áldozatainak száma így 111 maradt. A diagnosztizált betegek közül mindössze 19-en vannak kórházban, közülük egyet ápolnak intenzív osztályon.

Zágráb és Ljubljana április végétől és május elejétől szigorú óvintézkedések mellett fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, és újraindította a gazdaságot, valamint megnyitotta határait több európai uniós ország állampolgárai előtt. A magyar állampolgárok mindkét országba korlátozások nélkül utazhatnak.

Horvátországban és Szlovéniában is kötelező a szájmaszk viselése a legtöbb zárt helyen. Utóbbi állam a 10 főnél nagyobb tömeges rendezvényeket is betiltotta. Elmarad például a régió legnagyobb nemzetközi mezőgazdasági vására, az augusztusban tervezett AGRA is, amellyel 58 évi hagyomány szakadt meg. Tavaly 120 ezren látogatták az expót, melynek 32 országból közel kétezer kiállítója volt.

Bevezető

Nem mérséklődik jelentősen Horvátországban és Szlovéniában az új koronavírussal fertőzöttek napi száma – derült ki a válságstábok csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment