Search by category:
Egyéb kategória

Raši szerint Matovičnak le kellene mondania a plágiumgyanú miatt
Mészáros Richárd
2020. 07. 16., cs – 17:08

2020. július 16., csütörtök – 17:30
Richard Raši
Friss ikon
Off

Törzs

Raši rámutatott: míg Andrej Danko korábbi házelnök a szakdolgozata elkészítése során legalább öt forrással dolgozott, Igor Matovič az övét két könyvből „ragasztotta össze”. „Ez már tényleg szégyen. Az összes, a média által aprólékosan tárgyalt plágium közül talán ez a legrosszabb” – mondta Raši.

A képviselő felidézte: Matovič a plágiumgyanúval összefüggésben tolvajnak nevezte Dankót, tehát eszerint ő maga is tolvaj. Az OĽaNO mozgalom Raši szerint akkoriban azt hangoztatta, hogy egy politikus, aki ilyen botrányba keveredik, minden normális országban lemondana. Felszólította tehát a kormányfőt, hogy tegyen így.

Igor Matovič

Ezúttal Matovič került a plágiumbotrány középpontjába – lemond, ha teljesítette ígéreteit

Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) 1998-ban írt diplomamunkájában két publikációt is felhasznált anélkül, hogy azok forrását feltüntette volna – írta a Denník N. A kormányfő az őt ért vádakra válaszolva kijelentette, hogy kész lemondani azt követően, hogy teljesítette választások előtt tett ígéreteit.

A médiában megjelent információk szerint a miniszterelnök adórendszerről írott diplomamunkája plágium. Állítólag két, közgazdászok által írt könyvből is átemelt bele részleteket. Matovič a közösségi oldalán elnézést kért minden tisztességes diáktól, akik semmilyen módon nem csaltak a tanulmányaik alatt. Elismerte, hogy diákként bizonyos dolgokat lemásolt, és ezért valószínűleg el kellene venni tőle a titulusát. A kormányfői posztról akkor mond le, ha teljesítette az összes, választások előtt tett ígéretét.

Bevezető
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfőnek a diplomamunkájával kapcsolatban felmerült plágiumgyanú miatt le kellene mondania a tisztségéről. Ha nem teszi meg, a Peter Pellegrini körül csoportosuló képviselők megfontolják, hogy további lépéseket tesznek az ügyben. Ezt csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette ki Richard Raši független képviselő.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment