Search by category:
Egyéb kategória

Szlovákia a kevésbé kockázatos országok listájára sorolta Nagy-Britanniát
Hegedűs Norbert
2020. 07. 17., p – 16:15

2020. július 17., péntek – 16:15
koronavírus
Friss ikon
Off

Törzs

„Ez azt jelenti, hogy az Angliából hazaérkezőknek nem kell jelentkezniük az illetékes regionális közegészségügyi hivatalánál, és nem kell otthoni karanténba vonulniuk” – közölte a hivatal.

A Közegészségügyi Hivatal egyúttal emlékeztet, hogy akinek a külföldről hazatérés után légúti megbetegedésre utaló tünetei vannak, fel kell hívnia a kezelőorvosát, és el kell mondania neki, hol járt. Az orvos ezután felállítja a diagnózist és előírja a kezelést. „Ugyanez vonatkozik azokra is, akiknek légúti megbetegedésre utaló tüneteik vannak, miután kapcsolatba léptek valakivel, aki külföldön járt” – tette hozzá a hivatal

Ján Mikas országos tiszti főorvos hétfőn (július 13.) tájékoztatott arról, hogy a szakértői tanács döntése alapján a kevésbé kockázatos országok listájára sorolták Nagy-Britanniát.

Bevezető

Szlovákia a kevésbé kockázatos országok közé sorolta Nagy-Britanniát és Észak-Írországot. Az intézkedés hétfőn (július 20.) lép érvénybe – tájékoztatta a TASR-t Marek Eliáš, a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) kommunikációs osztályának munkatársa.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment