Search by category:
Egyéb kategória

Csaknem egyharmaddal visszaesett a Škoda autók eladása
Mészáros Richárd
2020. 07. 18., szo – 15:12

2020. július 18., szombat – 15:54
Škoda Auto
Friss ikon
Off

Törzs

A jelentős csökkenés alapvetően a koronavírus-járvány számlájára írható. Erre utal, hogy júniusban a visszaesés már csak 16 százalékos volt – 94 600 eladott autóval –, míg májusban még több mint 45 százalék.

A Volkswagen konszernhez tartozó Škoda Auto, amely a legnagyobb csehországi autógyár, tavasszal a járvány miatt mintegy hat hétig szüneteltette termelését.

 39 ezer embert foglalkoztató vállalat tavaly 1,24 millió személygépkocsit adott el világszerte. Csehországban magasan a Škoda a legkeresettebb márka, autópiaci részesedése megközelíti a 40 százalékot.

A Škoda Auto a múlt héten közölte, hogy nem egészen öt év után távozik a vállalat éléről Berhard Maier, az igazgatótanács elnöke. Maier váratlan távozásának okát nem közölték. Német és cseh sajtóvélemények szerint Maier távozásának hátterében a Volkswagen konszern vezetésében folyó vitákat kell keresni. A németeket állítólag zavarja a Škoda egyre erősödő piaci sikere, az, hogy a cseh leányvállalat legújabb modelljei a vártnál nagyobb konkurenciát jelentenek a konszern néhány további tagja termékeinek.

Bevezető

Csaknem egyharmaddal, 31,3 százalékkal visszaesett éves összehasonlításban a cseh Škoda Auto járműveinek eladása az idei első hat hónapban – közölte a cég szombaton honlapján. A közlemény szerint az első fél évben 426 700 Škoda kocsit adtak el.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment