Search by category:
Egyéb kategória

A sertéstenyésztőknek járó amnesztia lassan lejár

A sertéstenyésztőknek járó amnesztia lassan lejár
Molnár Iván
2020. 10. 12., h – 19:02

2020. október 13., kedd – 12:00
sertés
Friss ikon
Off

Törzs

A tenyésztőknek erre október 23-áig, vagyis jövő péntekig adtak időt. Akik ezt elmulasztják, azok a miniszter szerint a határidő lejártát követő első munkanaptól, október 26-ától indított szigorú ellenőrzések során büntetésre számíthatnak.

Jozef Bíreš, az Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelőség (ŠVPS) igazgatója szerint a büntetés magánszemélyek esetében 100 és 400, egyéni vállalkozók és cégek esetében 400 és 3500 euró között mozoghat, ráadásul az állatállományt is elpusztítják.

Martin Nevolný, a földművelésügyi tárca mezőgazdasági szekciójának a vezetője szerint a tenyésztők a regisztráláshoz szükséges űrlapokhoz és tudnivalókhoz a www.pssr.sk honlapon jutnak hozzá, a legfontosabb tudnivalókat azonban a szaktárca honlapján (www.mpsr.sk) is közzétették. Mičovský szerint a regisztráció a sertéspestissel kapcsolatos esetleges kárpótlások miatt is fontos, hiszen kárpótlásra csak a regisztrált tenyésztők számíthatnak. 

Bevezető
Pozsony |

A kisebb szlovákiai sertéstenyésztőknek már csak pár napjuk maradt arra, hogy éljenek az afrikai sertéspestis miatt meghirdetett „amnesztiával”, és regisztráltassák a hivatalok elől eddig eltitkolt állatállományukat – jelentette be Ján Mičovský földművelésügyi miniszter.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment