Search by category:
Egyéb kategória

Uniós támogatásoktól eshet el Szlovákia

Uniós támogatásoktól eshet el Szlovákia
Molnár Iván
2020. 10. 12., h – 19:05

2020. október 13., kedd – 07:30
Remisová
Friss ikon
Off

Törzs

A tárcavezető szerint épp ezért olyan szabályokat vezetnek be, amelyeknek köszönhetően egyszerűbben és gyorsabban hívhatják majd le a támogatásokat az erre jogosultak. Ebből az operatív programból fizetik a másod- és harmadosztályú utak, a kerékpárutak felújítását, a közösségi központok építését, de a kórházak és óvodák támogatását is. Remišová szerint ez az operatív program volt az egyik legrosszabb, ami a teljesítményt illeti. Szlovákia ezen keresztül a jelenlegi programozási időszakban 1,7 milliárd euróhoz juthat hozzá, 1,25 milliárd eurót azonban még mindig nem használtak fel.

„Hogy felgyorsítsuk a folyamatot, többek között egyszerűbb szabályokat vezetünk be a közbeszerzések esetében és a pályázatok elbírálásánál is. Összesen több mint 40 intézkedéssel számolunk”

– tette hozzá Remišová. Szerinte a pályázók csak az igazolásokkal kapcsolatos könnyítéseknek köszönhetően 30 százalékos időmegtakarítással számolhatnak.

Bevezető
Pozsony |

Szlovákiának az idei év végéig még 109 millió eurót kell felhasználnia az Integrált regionális operatív programból (Irop), ellenkező esetben elesünk ettől az összegtől – jelentette be Veronika Remišová régiófejlesztési miniszter.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment