Search by category:
Egyéb kategória

Matovič egész nap Sulíkot osztotta, de a koalíciót azért még nem temetné

Matovič egész nap Sulíkot osztotta, de a koalíciót azért még nem temetné
Hegedűs Norbert
2020. 10. 12., h – 19:35

2020. október 12., hétfő – 19:39
Igor Matovič
Friss ikon
Off

Törzs

„A barátságnak vége, de a felelősség marad” – jegyezte meg a kormányfő. Visszautasította Sulík állítását, miszerint a szakértők csak „fecsegnek”. A kormányfő elnézést kért a pandémiabizottság és a központi válságstáb minden egyes tagjától a koalíciós partnere kijelentéseiért. Reméli, hogy a járványhelyzet romlása esetén Sulík levonja a személyi konzekvenciát, és „tükörbe néz”.

Igor Matovič

Matovič tovább ostorozza Sulíkot

Igor Matovič kormányfő (OĽaNO) hétfő reggel kijelentette, hogy az SaS-nak méltóbb vezetőt kellene találnia Sulíknál.

Matovič szerint a miniszterelnök-helyettes a „saját kis világában él”. Azt kérte tőle, hogy próbálja meg összeszedni magát, és ne terjesszen olyan bolondságokat, amilyeneket Marian Kotleba szokott. Hozzátette: hozzáférhetőek azok az adatok, amelyek megmutatják, hogyan terjed az új típusú koronavírus például az éttermekben, de Matovič szerint ez nem fontos.

A kormányfő azt várja, hogy két héten belül a tesztkapacitás eléri a napi 15 000 fős szintet.

Sulík és társai a TASR megkeresésére azt válaszolták, hogy szívesen folytatnak „tárgyilagos és racionális eszmecserét”, de személyes támadásokra nem reagálnak.

Bevezető

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő a Richard Sulík (SaS) miniszterelnök-helyettessel és gazdasági miniszterrel folytatott vitája miatt nem temetné el a kormánykoalíciót. Ennek ellenére visszautasítja Sulíknak a szakértők címére tett kijelentéseit. Matovič szerint a központi válságstáb vasárnap (október 11.) az elmúlt 70 év legnehezebb döntését hozta meg, amely kihatással van az egész országra.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment