Search by category:
Egyéb kategória

Valószínűleg nem lesz kötelező a koronavírus elleni oltás

Valószínűleg nem lesz kötelező a koronavírus elleni oltás
Mészáros Richárd
2020. 10. 13., k – 15:20

2020. október 13., kedd – 15:30
koronavírus-vakcina
Friss ikon
Off

Törzs

Bittó Cigániková egyeztetett Marek Krajčí (OĽANO) egészségügy-miniszterrel is. A képviselőnő szerint erre a lépésre azért van szükség, mert bár fontosnak tartja az oltást, annak kötelezővé tétele szerinte csak tovább rontana a helyzeten, és muníciót adna az összeesküvés-elméletek terjesztőinek.

Juraj Šeliga (Za ľudí), a parlament alelnöke megerősítette: a koalíción belül már megegyeztek arról, hogy az oltásról szóló részt kiveszik az előterjesztett javaslatból. „A kötelező oltásról szóló, nem egyértelműen megfogalmazott pontot kihagyjuk. Ragaszkodunk ehhez, ebben állapodott meg a koalíció” – mondta Šeliga. Ő már egyértelműen kijelentette, hogy nem lesz kötelező az oltás.

Bevezető
Pozsony |

Valószínűleg nem lesz kötelező az új típusú koronavírus elleni védőoltás. Azt az intézkedést, mely szerint a közegészséget fenyegető veszély esetén a közegészségügyi hivatalok elrendelhetik a kötelező oltást, valószínűleg ki fogják hagyni a közegészség védelméről szóló törvénymódosításból, amelyet a keddi rendkívüli ülésen, gyorsított eljárás keretében tárgyal a parlament. Ezt Jana Bittó Cigániková (SaS), az egészségügyi bizottság elnöke jelentette ki kedden, hozzátéve: a bizottság elé fogja terjeszteni a módosító javaslatot.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment