Search by category:
Egyéb kategória

DAC: Visszatérni a győztes útra

DAC: Visszatérni a győztes útra
Mészáros György
2020. 10. 16., p – 18:18

2020. október 17., szombat – 15:00
Divkovic
Friss ikon
Off

Törzs

Bernd Storck június 13-án pont a nagymihályi csapat ellen, egy 5:0-s idegenbeli sikerrel debütált a DAC kispadján. A német szakvezetőnek a mai lesz a 15. mérkőzése, az eddigi 14-ből 12-t megnyert az irányítása alatt a dunaszerdahelyi csapat, csupán a Linz elleni Európa-liga selejtezőn és a válogatott szünet előtti, MŠK Žilina elleni rangadón kaptak ki (4:1). 

Az előző fordulóban a zsolnai vereséggel véget ért a dunaszerdahelyiek győztes sorozata. A Fortuna Liga első nyolc fordulójában kivétel nélkül győzelmet arattak a sárga-kékek, amellyel új szlovák élvonalbeli rekordot állítottak fel Kalmárék. 

„A futballnak a vereségek is a részét képezik. El kell felejtenünk a zsolnai mérkőzést, alaposan felkészülni a nagymihályiak ellen és visszatérni a győztes útra – mondta a csallóköziek cseh kapusa, Martin Jedlička. – Három pontért megyünk Nagymihályba. Nem nézzük azt, hogy ennyi eső után nemcsak az ellenféllel, hanem a pálya talajával is nehéz dolgunk lehet. A saját játékunkat akarjuk nyújtani, győzni szeretnénk és jól ráhangolódni a Slovan elleni rangadóra.” 

A két csapat eddigi 15 élvonalbeli találkozása magas, 3,2-es gólátlagot hozott, amiben alaposan közrejátszik az a tény, hogy a legutóbbi négy összecsapás közül három is a hazai gárda 5:0-s sikerével ért véget. Kétszer a DAC győzött ilyen arányban, tavaly novemberben pedig a nagymihályiak. Legutóbbi, a már említett júniusi találkozásuk nemcsak arról maradt emlékezetes, hogy az volt Storck bemutatkozása a DAC kispadján, hanem arról is, hogy az volt mindkét csapat első mérkőzése a koronavírus miatti kényszerszünetet követően. 

A zempléniek keretében több DAC-játékos is szerepel kölcsönben. A szezon elején Ricardo Phillips érkezett vendégjátékra, a téli átigazolási időszakban pedig Martin Bednár és Taiwo csatlakozott a nagymihályiakhoz. 

A mérkőzést az STV 2 csatornája élőben közvetíti.

(dac1904.sk)

Bevezető

A válogatottszünet után a 10. fordulóval folytatódik a labdarúgó Fortuna Liga, amelyben a DAC a Michalovce otthonában lép pályára szombat délután (17.00).
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment