Search by category:
Egyéb kategória

Odasújtottak a darnói ügyben, 21 év a darabolós férjnek

Odasújtottak a darnói ügyben, 21 év a darabolós férjnek
Macsicza Mark
2020. 10. 16., p – 17:20

2020. október 16., péntek – 18:34
f
Friss ikon
Off

Törzs

A kétszer is felmentett N. Jánost tavaly 7 évre ítélték halált okozó testi sértésért, s most előre kitervelt emberölés miatt életéből majdnem 12 évet még biztosan a fegyházban tölt.

Amint olvashatták, N. János kétszer is kibújt a hurokból, az első fokú bíróság felmentette őt, bár a megismételt eljárásban már azt is tényként állapították meg, hogy felesége holttestét feldarabolta, ő volt, aki szétszórta a maradványokat a darnózseli réten, de nem vonták le a végső következtetést. Fellebbezés fellebbezést követett, míg a Győri Ítélőtábla tavaly kimondta a feleségét megölő hentes bűnösségét, de az ölést nem, csak a halált okozó testi sértést. Harmadfokra került az ügy, az ügyészség súlyosítást kért, a védelem felmentést, a család és sértetti képviselője pedig azt, hogy állapítsák meg: N. János nemcsak bántani, hanem megölni akarta N.-né Kovács Juditot.

Nekik adtak igazat: előre kitervelt emberölésért 21 év fegyházra ítélte dr. Márki Zoltán tanácsa a darabolós hentesként elhíresült gyilkost. Úgy látta: még a közvetett bizonyítékok is közvetlen bizonyékká állnak össze egy ilyen szoros láncolatban, s ha csak a testi sértést állapítják meg, felmerül a kérdés, hogy N. János miért nem nyújtott ezek után semmiféle segítséget, miközben saját épségével van elfoglalva. Az is logikus, hogyha a szándékos ölés megállapítást nyer, akkor abból itt az előre kiterveltség is következik, ami miatt a tett máris életfogytiglannal fenyegetett. Hiszen ez a körülmény azt jelenti, hogy valaki tudatosan gondoskodik arról, hogy tettét „biztonsággal” hajthassa végre és a nyomokat is eltüntethesse.

N. János telekommunikáció útján követte a tárgyalást, a kivetítőn láthattuk, amint a győri börtön helyiségében ül, zöld kapucnis pulóverben, sötét, komor arccal, ráncolt homlokkal, mellette a fegyőr. Amíg az ítélet elhangzott, neki is fel kellett állni „odaát”, miközben a sokat szenvedett sértetti család Budapesten meglepett, hitetlenkedő pillantást vetett egymásra. Utána néha egymás kezét fogták: Judit édesanyja és bátyja, féltestvére (édesapja ezúttal munkája miatt nem lehetett jelen.) Ölelték utána egymást a hozzátartozók, s mi még emlékszünk, hogyan ölelte egymást Tatabányán négy éve az akkor felmentett N. János és testvére, Csilla. Fordult a kocka – nem is kicsit.

Odasújtottak a darnói ügyben, 21 év a darabolós férjnek
2020. 10. 16., p – 17:26
Macsicza Mark
Gallery images
Ölelték egymást a hozzátartozók az ítélethirdetés után, fájdalmas igazukat most először végre kimondták.
Judit édesanyja
Judit hozzátartozói, testvére, édesanyja és féltestvére
Kovács Szilárd és jogi képviselője, dr. Gál András köszönte mindenkinek, aki segítette az igazság győzedelmeskedését.

A testvérről bizonyosan kimondták, hogy hazudott, amikor hamis alibit próbált igazolni, és a sértetti képviselő, dr. Gál András kérdésünkre közölte: ha ők ne indítványozták volna ezt, az eljárás a jogerős ítélet után magától is megindul a nővér ellen. A hamis tanúzást egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik, és nem enyhítő körülmény, hogy testvérek, hiszen épp emiatt joga lett volna hallgatni is – felelte kérdésünkre a jogász.

Kovács Szilárd, Judit testvére hatalmas megkönnyebbülésről beszélt, köszönte mindenkinek a munkáját, aki az igazság kiderítését és győzelmét segítette, a védett tanúktól az ügyészségen át. Nagyon nehéz éveket éltünk át – mondta.

Édesanyját – akit a végtisztesség megadásától is megfosztott lánya gyilkosa, arról kérdeztük: milyen éjszakája volt tegnap és milyen lesz ma?

– Nem volt éjszakám. Amióta tudjuk, hogy mikor lesz a tárgyalás, csal bólogatok. Most talán örömemben nem alszom jól, de talán pár napra még szükségem lesz, mire felfogom mindezt. Nagyon nehéz, most mondták ki, amit régóta tudtunk, hogy a lányomat előre kitervelten megölték, ezután az ember fájdalmat érez, nemcsak megkönnyebülést. Sokszor álmodtam Judittal, inkább régebben, sétálgatott az unokámmal, az Orsikával. De álmomban soha nem szólt hozzám – meséli a fájdalmas anya.

Talán ez is megváltozik, s kívánjuk, hogy ez a nap nemcsak a lezárás, hanem a kezdet is legyen. Sajnos a nagyszülőktől a két tragikus sorsú unoka elhidegült, ne feledkezzünk a 18 éves és 24 éves árvákról, akik a legfőbb vesztesek.

Bevezető

Az életfogytiglant súroló büntetéssel, 21 év fegyházzal sújtott le a darnózseli hentesre a legmagasabb szintű, magyar bírósági fórum, a Kúria péntek délután.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Laczó Balázs

Read More

Post Comment