Search by category:
Egyéb kategória

Szlovák jégkorongliga – A szövetség nem szeretné félbeszakítani a bajnokságot

Szlovák jégkorongliga – A szövetség nem szeretné félbeszakítani a bajnokságot
Mészáros Richárd
2020. 10. 17., szo – 12:12

2020. október 17., szombat – 12:24
Miroslav Šatan
Friss ikon
Off

Törzs

„A szövetség jelenleg nem hisz a bajnokság felfüggesztésében, de a ligatanács a következő ülésén ezt a lehetőséget is megvitatja” – jelentette ki az SZĽH szóvivője.

Hozzátette, a bajnoki mérkőzések szüneteltetése rendkívül rossz hatással lenne a klubok anyagi helyzetére, ezért meg kell birkózni a jelenlegi helyzettel, és folytatni kell a mérkőzések szervezését azon csapatok között, amelyek éppen nincsenek karanténban.

Aneta Budi, a profi klubok szervezetének vezetője kijelentette, a jövő héten több csapat ismét edzésbe áll, a menetrendben pedig több mérkőzés szerepel.

Az eredetileg péntekre tervezett hat meccsből egyet sem tudtak lejátszani, csak az első fordulóból elhalasztott DVTK Jegesmedvék–Trenčín találkozót pótolták, amelyet a trencséniek 3–2-re megnyertek.

Jelenleg hat csapat van karanténban a játékosok vagy a munkatársak koronavírus-fertőzése miatt (Liptovský Mikuláš, Slovan Bratislava, Banská Bystrica, Dukla Michalovce, HK Poprad és HK Nitra), és további kettő (HKM Zvolen, HC 07 Detva) vár a tesztek eredményére, ezért csak négy együttes (Dukla Trenčín, DTVK, HC Nové Zámky és HC Košice) játszhat mérkőzést.

Az Extraliga koronavírus-protokollja szerint a gyógyultnak nyilvánított játékosoknak három hónapig nem kell további teszteken átesniük.

Bevezető

A Szlovák Jégkorong Szövetség (SZĽH) nem szándékozik félbeszakítani a Tipos Extraliga küzdelmeit a koronavírus-járvány miatt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment