Search by category:
Egyéb kategória

Így zajlik majd az országos tesztelés

Így zajlik majd az országos tesztelés
Mészáros Richárd
2020. 10. 19., h – 16:20

2020. október 19., hétfő – 16:38
koronavírus
Friss ikon
Off

Törzs

A védelmi minisztérium eddig mintegy ötezer tesztállomást jelölt ki, amelyek mindegyikében képzett egészségügyi szakemberek, nem pedig átképzett katonák segítségével történik majd a tesztelés.

A tárca közzétette a tesztelés menetét is, amely szerint a polgár először egy általános adminisztráción vesz részt, ezt követően történik maga a vizsgálat, amely során az egészségügyi szakember törletmintát vesz az érintett orrgaratából. Az eredményre a tesztelésen már átesett személyek egy kijelölt helyiségben várnak. A gyorsteszt 15–30 percen belül mutat eredményt – írta a védelmi tárca azzal, hogy amennyiben a teszt pozitív eredménnyel zárul, még a helyszínen ismertetik az érintett kötelességeit, valamint a rá váró következő lépéseket.

A minisztérium szerint a tesztelés menete még nem véglegesített, a jogászok és egészségügyi szakemberek javaslatai alapján még változhat.

(mr, Denník N)

Bevezető
Pozsony |

Az országos tesztelés fő fázisai október 30. és november 1., valamint november 6. és 8. között zajlanak majd. A törletek levételét képzett egészségügyi szakemberek végzik majd.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment