Search by category:
Egyéb kategória

Új igazgatója lesz a lévai Barsi Múzeumnak

Új igazgatója lesz a lévai Barsi Múzeumnak
Ibos Emese
2020. 10. 19., h – 12:25

2020. október 19., hétfő – 14:00
Léva
Friss ikon
Off

Törzs

A megye idén ősszel írt ki új pályázatot az igazgatói posztra, miután a korábban kinevezett igazgató ellen petícióban tiltakoztak a régióbeli lakosok. Elsősorban azt nehezményezték, hogy a pályázat győztesét gazdasági és személyi problémák miatt már több ízben felelősségre vonták a korábbi vezetői posztján. A második fordulóban indult Ján Dano, a múzeum egykori igazgatója, és megpályázta a posztot Peter Pleva, a Barsi Múzeum egyik alkalmazottja is, de egyikük sem járt sikerrel. A megyei képviselőkből, szakértőkből álló bizottság tagjai október 12-én hallgatták meg a jelölteket. A pályázatra fejlesztési koncepciót kellett kidolgozniuk a jelölteknek a Barsi Múzeum további működését, fejlesztését illetően. Bali Henrietta régész korábban a pozsonyi Szlovák Tudományos Akadémia archeológiai intézetének tudományos munkatársa volt.

A Barsi Múzeumban az igazgatóválasztások idején is tartalmas munka folyt, megbízott igazgatóként a vezetői feladatokat ideiglenesen Ján Dano látta el. Az állandó történelmi tárlatok mellett számos természettudományi, képzőművészeti és kézműves-kiállítást nyitottak meg. 

Bevezető
Léva |

Másodszori nekifutásra választott Nyitra megye új igazgatót a fenntartása alá tartozó lévai Barsi Múzeum élére. Hat jelentkező közül a Nagykürtösi járásbeli Ipolynyéken (Vinica) született Bali Henrietta régészt választották ki erre a posztra. 

Címkék

Település / hely
Léva

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment