Search by category:
Egyéb kategória

Túlélni a koronavírust a kultúra városában

Túlélni a koronavírust a kultúra városában
Száz Ildikó
2020. 10. 21., sze – 07:02

2020. október 21., szerda – 12:21
A császári-királyi lovarda
Friss ikon
Off

Törzs

Október 24-ig látható az Érsekújvári Fotóalbum Polgári Társulás kiállítása a város utcáin és terein. Korabeli történelmi felvételeken láthatók az egykori történelmi épületek, régi érsekújvári utcák és szállodák. Megtekinthetők a csillagászati kabinet melletti parkban az érsekújvári születésű Meliš György szobrászművész tanítványainak a közelmúltban készült alkotásai. A főtéri kultúrház előcsarnokában a hónap végéig látható az ArtKorzó jubileumi kiállítása. A Lég(Új)Vár őszre tervezett többi rendezvényét más időpontokra tették át. Az Érsekújvári Regionális Művelődési Központ szervezésében, Hogyan éljük túl a COVID-ot címmel november 4-én tartanak online-előadást, melybe a Lég(Új)Vár közösségi oldalán kapcsolódhatnak be az érdeklődők. Anna Sabuchovával, az Anasoft Litera 2020 győztesével november 26-án rendeznek online író-olvasó találkozót a Zmeták Ernő Művészeti Galéria szervezésében. 2021. február 23-án valósul meg Az akkoriban Érsekújvárott történelmi előadás, és a többi irodalmi, zenei programot is csak jövőre rendezik meg a kultúra városában. Fekete Tamás érsekújvári születésű zongoraművész koncertje április 11-én lesz.

Ünnepélyes nyitógála a császári-királyi lovardában

A Nosztalgiamozi várhatóan május derekán nyitja meg a kapuját, és a kórusok seregszemléjét várhatóan május végén rendezik meg.

Bevezető
Érsekújvár |

Szabadtéri kiállításokat, online fórumokat tartanak a kultúra városában a koronavírus okozta szükséghelyzetben. A Lég(Új)Vár programsorozat megnyitóján még nem sejthették a szervezők, hogy a 2020-as évre meghirdetett programok többségét el kell halasztaniuk.

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment