Search by category:
Egyéb kategória

Újabb megszorító intézkedések Érsekújvárban és Léván

Újabb megszorító intézkedések Érsekújvárban és Léván
Száz Ildikó
2020. 10. 21., sze – 06:57

2020. október 21., szerda – 09:54
Léva
Friss ikon
Off

Törzs

Érsekújvári korlátozások

Az Érsekújvári Városi Hivatal munkatársaival az info@novezamky.sk emil címen vehetik fel a kapcsolatot a lakosok. Keddtől a városháza földszinti csarnokában lévő ügyfélfogadó központ megváltozott nyitva tartással működik. Hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 8-tól 12 óráig, és 13-tól 16 óráig, szerdán 8-tól 12 óráig és 13-tól 17 óráig fogadják az ügyfeleket. Az anyakönyvi hivatal hétfőn 8 és 12, valamint 13 és 14 óra között lesz nyitva, szerdán 8 és 12, valamint 13 és 17 óra között, pénteken 8-tól 12 óráig várja az ügyfeleket. A főtéri kultúrház földszinti termében működő Turisztikai Információs Iroda október 21-én és 23-án 8-tól 16 óráig fogadja a látogatókat. Az irodát október 26-tól a rendelet visszavonásáig bezárják. A lakosok a kulturális rendezvényekkel, belépőjegyekkel kapcsolatos információkat a 0908/719 146-os telefonszámon kaphatnak. A város önkormányzati lapjába az apróhirdetéseket, megemlékezéseket, reklámokat október 22-én még leadhatják a Castrum Novum szerkesztőségében, de október 26-tól visszavonásig kizárólag a castrum.novum2015@gmail.com címen fogadják a hirdetéseket a lap szerkesztői. 

Online-szentmise Tardoskedden

A megyei fenntartású érsekújvári Anton Bernolák Könyvtárban korlátozzák az előírásoknak megfelelően a látogatók számát, egyszerre csak öten tartózkodhatnak az épületben. A Thain János Múzeumban elmaradt a keddre tervezett zenés-történelmi előadás Mária Teréziáról, és új időpontot sem jelöltek meg. Az érsekújvári járás egyik legnagyobb községében Tardoskedden arról tájékoztatják a lakosokat, hogy a szentmiséket a Carisma TV közvetíti, a magyar nyelvű szentmisét vasárnap 10.30 órától kísérhetik figyelemmel a hívek. A szentmisén hat fő vehet részt, beleértve a lelkiatyát, ezért arra figyelmeztetik a lakosokat, hogy a szándékra szánt szentmisén is csak hárman vehetnek részt a családból. 

Lévai rendeletek

Léván a városházán és a munkahivatalban léptek érvénybe újabb korlátozások. A lévai városházán október 15-től egy személy tartózkodhat tizenöt négyzetméteren, a bejáratot a városi rendőrség dolgozói őrzik. Az egyik ügyintézőtől megtudtuk, hogy hétfőn a rokonával együtt szeretett volna bejutni a városházára, hogy hitelesítsen egy okiratot, de már ez is gondot jelentett. Végül engedélyt kaptak arra, hogy mindketten belépjenek az épületbe. A városházán naponta 11.30-tól 12.30-ig fertőtlenítik a csarnokokat és az irodákat. Esketéskor tíz személy lehet jelen, beleértve az esketőt és az anyakönyvi hivatal dolgozóját, temetési szertartáson a temetkezési vállalat dolgozóin kívül tizenhárom személy vehet részt. A Lévai Munka- Szociális- és Családügyi Hivatalban október 16-tól a koronavírus-helyzet miatt csak az oldalsó bejáratot vehetik igénybe az ügyfelek, a főbejáratot lezárták, az érkezőket a korábban érvényes hivatalos órákban fogadják.

Bevezető
Érsekújvár/Léva |

Keddtől lezárták az érsekújvári városháza épületét a koronavírus-fertőzés fokozott terjedése miatt. A város vezetése kéri a lakosokat, hogy elektronikus formában, vagy telefonon intézzék az ügyeiket. Más városokban és intézményekben is korlátozások léptek érvénybe.

Település / hely
Érsekújvár/Léva

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment