Search by category:
Egyéb kategória

A Madách Színház az internetre költözik

A Madách Színház az internetre költözik
Juhász Katalin
2020. 10. 22., cs – 15:33

2020. október 22., csütörtök – 17:47
ee
Friss ikon
Off

Törzs

Novembertől elsősorban a virtuális térbe helyezi át idei bemutatóit a Madách Színház.

Közleményükben az áll, hogy mindaddig játszani fognak, amíg ez lehetséges, és hálásak mindazoknak, akik a járványhelyzet miatt hozott szigorú intézkedések ellenére ellátogatnak hozzájuk. Folyamatos színpadi működésük mellett az új bemutatókat a virtuális térbe helyezik át, így azok a vidéki, illetve a határon túli nézők is láthatják őket, akik eddig a távolság miatt ritkábban jutottak el Budapestre.

A műsorfolyamról szólva kiemelték, hogy nehéz helyzetben erőt lehet meríteni a klasszikusokból. Boccaccio Dekameronja, bár csaknem hétszáz éves, napjainkhoz hasonló alaphelyzetet vázol fel: járvány söpör végig a világon, és az emberek kénytelenek lemondani mindarról, ami számukra az életörömöt jelentette. Tízen egy vidéki palotába költöznek, és történeteket mesélnek egymásnak, amelyektől azt remélik, hogy megidézik számukra mindazt, ami az életben szép, értékes és élvezetes. „Ezt a gondolatot követve mi is mesélni szeretnénk nézőinknek. A mi meséink a színházról szólnak: színészekről, rendezőkről, világsikerekről, költészetről” – áll a közleményben.

Online programjaikban újra műsorra tűzik nyári bemutatóikat, az Örökké fogd a kezem és a Jövőre, veled, ugyanitt című előadásokat. Kerüljenek közelebb! címmel műsorsorozatot indítanak, ezeken az esteken meghívott alkotók mesélnek a híres musicalek színpadra állításáról, és megszólalnak a legnagyobb musical-slágerek is. A Kerüljenek közelebb a színházcsináláshoz! című esteken elvezetnek a kulisszák mögé, vendégeik között lesznek a Madách művészei és más színházak jelentős alkotói is.

Az irodalomról, a zenéről és a nagy színészi teljesítményekről külön műsorsorozatot szerveznek, ahol a társulat tagjainak kedvenc dalai hangzanak el.

Bevezető

A járványhelyzetre reagálva novembertől elsősorban a virtuális térbe helyezi át idei bemutatóit a budapesti Madách Színház.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment