Search by category:
Egyéb kategória

Bukovszky: Közelebb kerültünk a teljes értékű, kétnyelvű anyakönyvi kivonatokhoz

Bukovszky: Közelebb kerültünk a teljes értékű, kétnyelvű anyakönyvi kivonatokhoz
Mészáros Richárd
2020. 10. 22., cs – 16:50

2020. október 22., csütörtök – 17:00
Bukovszky László
Friss ikon
Off

Törzs

„Az államtitkár biztosított arról, hogy tud a döntésről, és a belügyminisztérium már megtette a szükséges lépéseket a törvény betartatása végett. Bár a minisztérium nem volt érintett fél, tudatosítja a komplex megoldás fontosságát” – hangsúlyozta a kormánybiztos. Hozzáfűzte: a tárca a közeljövőben készít egy jogi elemzést arról, hogy milyen jogszabályi változásokra és mennyi pénzre lenne szükség a ténylegesen kétnyelvű anyakönyvi kivonatok kibocsátásához.

Bukovszky szerint a találkozó konstruktív és nyitott volt, úgy véli, a kétnyelvű kivonatok problémájára rövidesen megoldás születik.

Bevezető
Pozsony |

Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos reagált a Nyitrai Kerületi Bíróság korábbi döntésére, amely jogerős határozatban mondta ki, hogy az érsekújvári anyakönyvi hivatal nem a vonatkozó jogszabállyal összhangban bocsátja ki a kétnyelvű kivonatokat. A kormánybiztos szerint ez a döntés fontos mérföldkő a kisebbségek nyelvi jogainak érvényesítése szempontjából. Bukovszky ez ügyben találkozott Ján Lazar belügyi államtitkárral is.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment