Search by category:
Egyéb kategória

Sportcsarnokban, tornateremben tesztelnének

Sportcsarnokban, tornateremben tesztelnének
Kiss Bartalos Éva
2020. 10. 22., cs – 12:32

2020. október 22., csütörtök – 13:16
Tesztelés
Friss ikon
Off

Törzs

Készülnek a dunaszerdahelyi járásbeli városok önkormányzatai a jövő hétvégére és az utána következő hétvégére beharangozott teljes körű tesztelésre. Dunaszerdahelyen szerdán tárgyaltak az előkészítésről. Somorján egy írásbeli tájékoztatás alapján próbálják teljesíteni a feladatokat, Bősön pedig kivárnak, hogy megvalósul-e egyáltalán a nagyszabású művelet.

Dunaszerdahelyen 16 tesztelőpont

Dunaszerdahelyen a város, illetve a járási hivatal vezetője, a tűzoltó- és rendőrparancsnok, a közegészségügyi hivatal és a kórház igazgatója, és a fegyveres erők által delegált koordinátor vett részt a szerda délutáni egyeztetésen, amelyen a két országos tesztelésre való felkészülésről tárgyaltak. A dunaszerdahelyi.sk városi hírportál tájékoztatása szerint tizenhat helyszínen lehetnek mintavételi állomás, mindenhol mintegy ezer embert tesztelhetnek le. A választási körzetekhez igazodva, de nem az iskolák osztálytermeiben, hanem a jelenleg nem használt tornatermekben fogadhatják a mintavételre érkező lakosokat. A városi sportcsarnokban, a városrészek közösségi központjaiban és a vmk-ban is tesztelhetnének. A tervek szerint a katonák a tesztelést megelőző napon már előkészítenék a termeket. Az önkormányzat a jövő héttől tájékoztatná a lakosokat – az internetes felületeken, valamint a társasházak bejáratában elhelyezett szórólapokkal.

Somorján készülődnek

Orosz Csaba Somorja polgármestere lapunknak elmondta, hogy az önkormányzat már foglalkozott a tesztelés előkészítésével, de egyelőre csak egy írásban kapott lista alapján dolgoznak, mivel személyesen még senki nem tárgyalt a város vezetésével. „Még senki nem keresett meg bennünket, így egyelőre csak értékeltük a lehetőségeinket, hogy hol bonyolíthatnánk le a tesztelést, a munkacsoportok ellenőrzik, hogy megfelelnek-e a helyszínek az előírásoknak. Mivel még nincsenek pontos instrukcióink, az apróságokkal tudunk foglalkozni, például az ózonos fertőtlenítők beszerzésével” – nyilatkozta Orosz Csaba megjegyezve, hogy számos kérdés merült fel a tesztelés lebonyolításával kapcsolatban, példaként említette a személyzet megóvását, illetve ellátását, valamint a termek fertőtlenítését. „Egyelőre nehéz elképzelni, hogy oldjuk ezt meg a jövő héten” – tette hozzá Orosz Csaba.

Bősön kivárnak

Somorjához hasonlóan a bősi önkormányzat sem kapott instrukciókat a tesztelés menetéről. Bősön emiatt még nem is foglalkoztak a mintavétel előkészítésével. Fenes Iván polgármester elmondta, mivel még az sem biztos, hogy megvalósul a terv, megvárják, hogy dönt majd a kormány. „Nem tartana sokáig értesíteni a lakosságot, helyet is találunk. Ha kell, megszervezzük a tesztelést” – fogalmazott a polgármester.

Lesz tájékoztatás – ígéri a járási hivatal

A polgármesterek válaszai alapján úgy tűnik, hogy csak Dunaszerdahely kapott eddig kézzelfogható tájékoztatást a tesztelés előkészítéséről. Michal Deraj a Dunaszerdahelyi Járási Hivatal vezetője azt mondta, még tárgyalnak a lebonyolításról. „Az önkormányzatok tájékoztatják majd a lakosokat ennek a hadműveletnek a lebonyolításáról. Az önkormányzatokkal is egyeztetünk majd, de nem személyes találkozón, hanem elektronikusan” – közölte Michal Deraj.

Bevezető
Dunaszerdahely/ Somorja/ Bős |

Dunaszerdahelyen már körvonalazódik az országos Covid-19 tesztelés lebonyolítása, Somorján is hozzáláttak az előkészületekhez. Bősön információk hiányában egyelőre nem foglalkoztak a szervezéssel.

Település / hely
Dunaszerdahely/ Somorja/ Bős

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment