Search by category:
Egyéb kategória

Bibliobox a galántai könyvtár előtt

Bibliobox a galántai könyvtár előtt
Ibos Emese
2020. 10. 24., szo – 10:10

2020. október 25., vasárnap – 16:30
Galánta
Friss ikon
Off

Törzs

A városi könyvtár úgynevezett bibliobox kihelyezésével igyekszik komfortosabbá tenni a kölcsönzőknek nyújtott szolgáltatásokat. Az épület mellett kihelyezett konténerben a nap 24 órájában bármikor elhelyezhetik az olvasók a visszavitelre szánt könyveket. Leginkább olyankor lehet hasznos ez a szolgáltatás, amikor a könyvtár zárva tart, például ünnepnapokon, hétvégén, a rendes nyitvatartáson kívül, esetleg technikai okok miatt. Azok, akik a biblioboxba helyezik el a könyveket, elkerülhetik a késedelmi díj kifizetését.

A könyvek a következő munkanapon kerülnek le a kikölcsönzött könyvek listájáról, amelyet a felhasználók az online katalógusban követhetnek nyomon. A bibliobox több olyan biztonsági elemmel van ellátva, amely megakadályozza, hogy tönkretegyék, feltörjék és eltulajdonítsák a benne elhelyezett köteteket. Lívia Koleková, a könyvtár igazgatója lapunknak elmondta, azért szerezték be a biblioboxot, hogy bővítsék az olvasóknak nyújtott szolgáltatások körét.

„Előfordul, hogy a számítógépes rendszer nem működik megfelelően, vagy áramkimaradás van a városban. Ha valaki ilyenkor hozza vissza a kikölcsönzött könyveket, nem tudjuk a rendszerben megjelölni, és előfordulhat, hogy emiatt kell késedelmi díjat fizetnie. Elsősorban ezt szeretnénk kiküszöbölni. A szolgáltatás most, a járványügyi intézkedések szigorításakor is hasznos lehet. A kijárási tilalom előtt, az óvintézkedések ellenére rendesen tudunk működni, természetesen szigorúan betartjuk az előírásokat. Amin változtatni kellett, az a nyitvatartási idő, valamelyest le kellett rövidíteni, de szombaton is várjuk az érdeklődőket” – fogalmazott az igazgató.

Bevezető
Galánta |

Új szolgáltatással bővült a városi könyvtár, az olvasók így bármikor visszavihetik a kikölcsönzött könyveket.

Címkék

Település / hely
Galánta

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Marosi Bianka

Read More

Post Comment