Search by category:
Egyéb kategória

Döntött a válságstáb: hétvégén országos tesztelés

Döntött a válságstáb: hétvégén országos tesztelés
Macsicza Mark
2020. 10. 26., h – 18:24

2020. október 26., hétfő – 18:53
matovic
Friss ikon
On

Törzs

Igor Matovič kormányfő hétfő este jelentette be, hogy a központi válságstáb meghozta végleges döntését: hétvégén letesztelik Szlovákia teljes lakosságát. Matovič kiemelte, hogy a próbatesztelések sikeresek voltak, ezért optimistán állnak a kihíváshoz.

Ne tévesszen meg az, hogy ez csak egy gyors sajtótájékoztató, Szlovákia legnagyobb projektjéről döntöttünk éppen.

– nyilatkozta a miniszterelnök.

Jaroslav Naď védelmi miniszter szerint ez az egyetlen út, ami segíthet.

Hatalmas munka ez. Külön köszönet illeti a válságstábot és a hadsereget. A négy járás letesztelése is kihívás volt, képzelhetik milyen lesz majd 79-ben ugyanezt megismételni. Ugyanakkor hiszem, hogy sikerülni fog.

– mondta Naď.

Marek Krajčí egészségügyi miniszter kiemelte a projekt egyediségét. Szerinte ezzel nyerhetjük vissza a szabadságunkat, ha nem kerülne sor az országos tesztelésre, idővel összedőlne az egészségügy és a halálozási arány is tovább nőne.

Az országos tesztelés után fellélegezhetünk, mivel a pozitív eredményt kapó emberek karanténba vonulnak. A próbatesztelés alatt nagyszerű példát láthattunk, az emberek otthon voltak, csak a teszt miatt jöttek ki otthonukból. Vegyünk példát róluk.

– mondta Krajčí, majd azt is hozzátette, hogy nagyon fontos az álhírek ignorálása. „Hiszek benne, hogy ez egy jó projekt, és sikeres lesz. Köszönöm a hadseregnek a segítséget, nélkülük nem tudnánk ezt kivitelezni” – tette hozzá.

A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy a pozitív eredményt kapó személyeknek kötelező karanténba kell vonulniuk, a velük együtt lakókkal együtt. Krajčí szerint ez egy előny, hiszen így sokkal effektívebben tudjuk majd megvédeni az egészséges embereket.

A kormány a következő napokban részletesebben is beszámol az országos tesztelés menetéről.

(mm)

Bevezető

Az országos koronavírus-tesztelés csak kétnapos lesz – szombaton és vasárnap fog megvalósulni

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment