Search by category:
Egyéb kategória

Keresik az önkénteseket a tesztelésre

Keresik az önkénteseket a tesztelésre
Kiss Bartalos Éva
2020. 10. 26., h – 12:25

2020. október 26., hétfő – 12:36
Németi Róbert felvétele
Friss ikon
Off

Törzs

Dunaszerdahelyen már a múlt héten egyeztettek a nagyszabású művelet lebonyolításáról, valamint arról, hogy hol állítják majd fel a tesztelőállomásokat. A hét végén közlemény jelent meg a város holnapján, melyben önkéntesek jelentkezését várják, akik segítenének az egészségügyi dolgozóknak, katonáknak és a városi hivatal alkalmazottainak. Október 30. és november 1., valamint november 6. és 8. közötti időszakra keresnek önkénteseket, akik reggel 8 és este 8 óra között látnák el az adminisztratív feladatokat. A 18 évnél idősebb érdeklődők a prednosta@dunstreda.eu, illetve a 031/5903916-os telefonszámon jelentkezhetnek. „Az országos Covid-19 tesztelés sikeressége mindannyiunk hozzáállásától függ“ – hangsúlyozzák a város honlapján.

Somorján is intenzíven foglalkoznak a tesztelés előkészítésével, és önkéntes segítőket is keresnek. 

„Jelentkeznek az emberek, szeretnének segíteni. Egyelőre nincs pontos információnk arról, hogy hányan vannak.

Az ő feladatuk lesz, hogy regisztrálják a tesztelésre jelentkezőket, ellenőrizzék a személyi igazolványokat és kitöltsék a formanyomtatványokat” – nyilatkozta Lakatos Annamária a Somorjai Városi Hivatal közigazgatási, szervezési és szociális ügyi szakosztályának vezetője. A városi hivatal tájékoztatása szerint a tesztelésen segítő önkéntesek naponta bruttó 70 eurót kapnak a munkájukért. A hivatal ügyfélfogadási ideje alatt a 031-59 00411-es telefonszámon, vagy az annamaria.lakatos@samorin.sk címen jelentkezhetnek az érdeklődők.

A felső-csallóközi város válságstábja már kiválasztotta az országos tesztelés megvalósításának lehetséges helyszíneit, ezeket azonban még a védelmi minisztériumnak is jóvá kell hagynia, csak ezután tájékoztatják majd a lakosságot.

Nagymegyeren is meghatározták a lehetséges tesztelési helyszíneket. Az önkormányzat a közösségi portálon arra kéri a lakosokat, hogy figyeljék a teszteléssel kapcsolatos tájékoztatást. A tervek szerint két iskolai étkezdében, vagy az udvaron, a vmk-ban és a multifunkcionális játszótéren állítanák fel a tesztelési pontokat. Az autóval érkező lakosoktól pedig a termálfürdő parkolójában vennének mintát. Nagymegyeren is várják az önkéntesek jelentkezését, a dobrovolnik@velkymeder.sk e-mailcímre küldhetik el elérhetőségeiket.

Bevezető
Dunaszerdahely/ Somorja/ Nagymegyer |

A tervek szerint a hétvégén kerül sor az országos tesztelésre, az önkormányzatok önkénteseket keresnek, akik segítenek lebonyolítani a két hétvégére ütemezett akciót.

Település / hely
Dunaszerdahely/ Somorja/ Nagymegyer

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment