Search by category:
Egyéb kategória

SUZUKI: Megbetegedés esetén házon belül is tesztelnek

SUZUKI: Megbetegedés esetén házon belül is tesztelnek
Macsicza Mark
2020. 10. 28., sze – 14:19

2020. október 28., szerda – 14:24
suzuki gyár
Friss ikon
Off

Törzs

A hétvégén esetéges országos teszteléssel kapcsolatban a Magyar Suzuki Zrt-nél érdeklődtünk arról, hogy ez mennyire befolyásolja majd a szlovákiai dolgozók munkába járását és a termelés folytonosságát.

A kétműszakos termelési rend csupán tömeges megbetegedések esetén kerülhet veszélybe. Azon kollégák esetében, akik esetleg nem vetik alá magukat majd az antigén tesztnek, és emiatt 10 napos karanténba kell vonulniuk, szabadságot kérhetnek, vagy fizetetlen távollétet vagyunk kénytelenek rögzíteni számukra

– válaszolta megkeresésünkre Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a cég szóvivője.

A szóvivő hozzátette, a Suzuki nem végez tömeges tesztelést, azonban esetleges megbetegedésekkor a hatósági eljárás mellett közvetlen kontaktkutatást is végeznek házon belül, és vállalati költségen PCR tesztet biztosítanak az érintetteknek.  A buszokat, a megállókat és a munkaállomásokat továbbra is folyamatosan fertőtlenítik, kötelező a maszkhasználat és a távolságtartás, a rendszeres kézfertőtlenítési lehetőség is adott minden üzemegységben és az irodákban.

A Suzuki a dolgozói számára munkáltatói igazolást állítottak ki, azzal járnak műszakra.

Bevezető
Esztergom |

A szlovákiai országos tesztelés mintegy 600 munkásukat érinti. Akinek azért kell otthon maradnia, mert nem ment el a tesztelésre, az 10 napra szabadságot kérhet – vagy fizetetlen távolléte lesz.

Címkék

Település / hely
Esztergom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Buchlovics Péter

Read More

Post Comment