Search by category:
Egyéb kategória

Országos tesztelés – Továbbra is várják az egészségügyi dolgozók jelentkezését

Országos tesztelés – Továbbra is várják az egészségügyi dolgozók jelentkezését
Mészáros Richárd
2020. 10. 29., cs – 11:07

2020. október 29., csütörtök – 11:16
Jaroslav Naď
Friss ikon
Off

Törzs

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján arra kérte az egészségügyi dolgokat, hogy jelentkezzenek a szombaton és vasárnap megvalósított országos tesztelés lebonyolítására. „Kérem önöket, jelentkezzenek!” – mondta a tárcavezető.

Olyan egészségügyi dolgozók jelentkezését várják, akik tudnak a felső légutakból törletet venni. Jelentkezni a somzodpovedny.sk honlapon lehet, ahol az egyes régiókra bontva megtalálhatóak azok a telefonszámok, amelyeken az egészségügyi dolgozók felvehetik a kapcsolatot a területileg illetékes parancsnoksággal. A tesztelésben részt vevő egészségügyi dolgozók megbízási szerződés alapján óránként 7 eurót és minden megtalált pozitív esetért további 20 eurót kapnak.

Naď elmondta, a jelentkezések csütörtök délutáni száma alapján döntenek arról, hogy elrendelik-e bizonyos régiókban az egészségügyi személyzet vezényelhetőségét. Ez azt jelentené, hogy egyes helyeken a kormányzat kötelezné az egészségügyi dolgozókat arra, hogy részt vegyenek az országos tesztelés lebonyolításában. „Egyelőre az ehhez szükséges dokumentumokat készítettük elő, a politikai döntést a kormány a csütörtök délutáni számok alapján hozza meg” – mondta.

„Azt mindenki tudatosítsa, hogy ha nem teszünk valamit, akkor nemsokára a tűzoltók és az orvosok is fertőzötten járnak majd dolgozni” – mondta.

Bevezető
Pozsony |

Még mindig szükség van olyan egészségügyi dolgozókra, akik részt tudnak venni az országos tesztelés lebonyolításban. A szombati és a vasárnapi tesztelésre is egyenként 2-3 ezer további egészségügyi dolgozó jelentkezése szükséges.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment