Search by category:
Egyéb kategória

Véglegesítették a mintavételi pontokat a Komáromi járás több településén

Véglegesítették a mintavételi pontokat a Komáromi járás több településén
Ibos Emese
2020. 10. 29., cs – 19:33

2020. október 29., csütörtök – 20:00
Komárom
Friss ikon
Off

Törzs

Komáromban 18 helyszínen 31 mintavételi állomással számolhatnak majd a lakosok. A legtöbb településen a hétvégi tesztelés helyszínei megegyeznek azokkal a helyiségekkel, amelyeket a választásokkor megszoktak a polgárok. A hétfői válságstábokon a komáromi városvezetés részéről az volt az egyik fő kérés, hogy óvodákban ne alakítsanak ki tesztelőpontokat – erről Keszegh Béla polgármester tájékoztatta lapunkat. 

Forróvonal Komáromban

Az óvodák helyett az Egressy Béni Városi Művelődési Központ főépületében, a sportcsarnokban és a Matica-székházban tesztelik le a lakosokat. Nem ábécé-, hanem érkezési sorrend szerint fogadják a tesztelésre érkezőket, akik közül az első 100 személy sorszámot fog kapni. Komáromban sem kötik lakcímhez a mintavételt, bárki bármelyik helyen áteshet a mintavételen, noha nyilvánvalóan az lenne az ideális, ha mindenki a lakóhelyéhez legközelebb eső helyen esne át a tesztelésen. A részletes információk hozzáférhetőek a város bármelyik hivatalos elérhetőségén, köztük a Komáromi Lapokban is. Az önkormányzat „forróvonalnakˮ minősítette a városi rendőrség 159-es telefonszámát, amelyen a teszteléssel kapcsolatosan bármilyen kérdésre választ kaphatnak a polgárok.

Bárhol letesztelnek

Gútán hat helyszínen hét szűrőállomás lesz. Egy mintavételi ponttal számolhatunk a nyugdíjasklubban, a szabadidőközpontban, a sportcsarnokban, illetve a Keleti utcában lévő Projekt Market területén – míg a városi művelődési központban két szűrőállomást is kialakítanak. A gútai önkormányzat főleg nyomtatott hirdetményeken és hangosbemondókon keresztül tájékoztatja a lakosokat. A mintavételi pontokat ugyan utcák szerint osztották be, de ez nem kötelező érvényű, bárhol át lehet esni a vizsgálaton.

Tájékozódni kell

Naszvadon négy mintavételi pont lesz két helyszínen, a kultúrházban és a sportcsarnok épületeiben, az épületekbe két külön bejáraton lehet majd bejutni. A szűrőállomások utcák szerint fogadják majd a lakosokat, ezek pontos beosztása megtalálható az önkormányzat honlapján. 
A lakcím nélküli polgárokat a sportcsarnok Malom utca felőli bejáratán fogadják.
Ógyallán mind a 6 helyszínen csak egy mintavételi állomás fog működni. A pontos lista elérhető a város hivatalos felületein. Az önkormányzat azt közölte, az ideiglenes lakcímmel rendelkezőket is fogadják a lakcímükhöz legközelebb eső mintavételi ponton.

Felszerelés és tartalék

Banai Tóth Pál, a Komáromi Járási Hivatal vezetője a mintavételi állomásoknál használatos védőfelszereléssel kapcsolatosan lapunknak elmondta, hogy azokról a hadsereg gondoskodik. Illetékes tisztjéhez három járás tartozik: a Komáromi mellett az Érsekújvári és a Lévai járás is. Minden helyre a fegyveres erők fogják kiszállítani a szükséges felszerelést, ha pedig valahol hiány lenne ezekből, úgy úgynevezett központi tartalékot is létrehoznak, ez Komáromban a Matica-székházban lesz elhelyezve.

Bevezető
Komárom/Gúta/Ógyalla/Naszvad |

Célegyenesbe ért a készülődés a Komáromi járásban, mind a négy érintett városban többé-kevésbé letisztult az összkép.

Település / hely
Komárom/Gúta/Ógyalla/Naszvad

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment