Search by category:
Egyéb kategória

Hol mekkora a sor? – élőben tájékoztat a dunaszerdahelyi applikáció

Hol mekkora a sor? – élőben tájékoztat a dunaszerdahelyi applikáció
Kiss Bartalos Éva
2020. 10. 30., p – 10:07

2020. október 30., péntek – 12:09
covid alkalmazás
Friss ikon
Off

Törzs

Dunaszerdahelyen a város média is folyamatos tájékoztatást ígér arról, hogy épp mennyit kell várakozni az egyes tesztelőpontokon. A napokban pedig egy internetes alkalmazás is készült: a www.covds.sk oldalon láthatjuk majd, hogy mekkora a sor az állomásokon.

A felhasználó információt adhat és kaphat a weboldalon. Az összes tesztelőpontot regisztráltuk a városban. Remélhetőleg az emberek jelzik majd az információkat, így reális időben követhető lesz az állapot a tesztelőpontokon

– mondta az alkalmazásról Putz Erik, a fejlesztő kollektíva egyik tagja.

Nincs senki, kevesen vannak, 10 m-es, 25 m-es, 50 m-es a sor, nagyon sokan vannak, extrém sokan vannak – ezt az információt adhatjuk meg, illetve ezt láthatja majd az, aki szombaton, vagy vasárnap belép az oldalra, és ez alapján eldöntheti, hogy melyik tesztelési ponton veteti le a törlet mintát. Erik megjegyezte, hogy a felhasználóktól függ az alkalmazás sikeressége, vagyis attól, hogy az emberek milyen gyakran töltik majd fel az információkat. „A helyszínen lévő segítőknek aligha lesz idejük jelezni az alkalmazásban, hogy éppen milyen állapotok uralkodnak a pontot, de jó lenne, ha ez is működne“ – folytatta Putz Erik.

A dunaszerdahelyi fejlesztés ugyan nem egyedülálló, a maga egyszerűségében azonban Erik szerint sikeresebb lehet az országos alkalmazásnál. „Még el sem indult az országos alkalmazás, de már láthatjuk, hogy problémák vannak a szerverrel, mivel túl bonyolult. A miénk egy nagyon egyszerű alkalmazás, nyílt forráskódú, így bárki használhatja, szívesen segítünk ebben“ – mondta Erik. Az alkalmazás átalakítható és később is használható lesz, például akár a kórházi kapacitások figyelésére, vagy árvíz esetén a vízállás nyomon követésére is alkalmas az oldal. A fejlesztők munkaidőn belül alkották meg az oldalt.

Szociális kötelességként veszem, mi így tudtunk segíteni

– zárta Erik.

Bevezető
Dunaszerdahely |

Az interneten is követhetik szombaton és vasárnap a tesztre készülők, hogy hányan sorakoznak épp a kiszemelt állomáson. A dunaszerdahelyi cég által kifejlesztett alkalmazás később is segítheti a tájékozódást.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment