Search by category:
Egyéb kategória

A szemes és silókukorica minőségi betakarításáért

A szemes és silókukorica minőségi betakarításáért
Czigler Mónika
2020. 10. 30., p – 10:05

2020. október 30., péntek – 18:55
rostselmash
Friss ikon
Off

Törzs

A gazdák egész év folyamán dolgoztak azon, hogy minél nagyobb legyen a kukorica hozama, jelenleg már csak a megfelelő technika járulhat hozzá ahhoz, hogy kevesebb legyen a veszteség. Ezek kiküszöböléséhez, valamint a magasabb minőség eléréséhez mind a szemes, mind a takarmánykukorica esetében hozzájárulhat a korszerű technika, illetve a megfelelő betakarítási mód. Nézzük, milyen gépekkel járulhatunk hozzá a magasabb minőségben végzett munkához.

Argus csőtörő adapter a szemek töretlenségéért

Az első gép, ami kapcsolatba kerül a kukoricával, a csőtörő adapter. Az Argus kukoricatörő adapter 4, 6, 8 és 12 soros is lehet. Szemes és takarmánykukorica is betakarítható vele. Az Argus kukoricaadaptereket úgy fejlesztették ki, hogy az kíméletesen bánjon a tengerivel a betakarítás folyamán, ne törje össze a szemeket, és ne hagyjon a száron csöveket. A magas teljesítményű kombájnhoz csatlakoztatva kiváló teljesítményre képes. A gép egyszerű kezelésének köszönhetően megállás nélkül dolgozhat, miközben a túlterheléstől védő mechanizmus biztosítja a folyamatos munkavégzést.

argus

Az Argus adapter letöri a kukoricacsöveket, majd azt továbbítja a kombájn cséplőrendszerébe. A vágóasztal beállítható úgy, hogy a talajon minimális maradjon a szármaradvány, ennek köszönhetően a tarlómaradvány könnyebben bedolgozható a földbe. A szárat a kombájn felaprítja, és egyenletesen szétszórja a földön.

Az Argus minden kombájntípushoz csatlakoztatható. A behúzó hengerek hosszú élű késekkel vannak ellátva, amelyek nemcsak a csöveket távolítják el, hanem a keresztirányú aprítást is elvégzik. A 100 mm nagyságú felaprított szárat egyenletesen szórja szét a talajon, amely segít a talaj biológiai összetételének javításában.

Nem csak a munkavégzését illetően van számos előnye a kukoricaadapternek. A láncbetétek lehetővé teszik a beállítást a kabinból, ez csökkenti a beállításra szánt időt a különféle kukoricafajták begyűjtésekor. A dönthető elválasztók megkönnyítik a hozzáférést a láncszállítóhoz, amelynek köszönhetően egyszerűbb a karbantartás.

A betakarítógép Európában gyártott sebességváltóval van felszerelve, amelynek köszönhetően biztonságos a működtetés, zúzás, valamint az egész mechanizmus. A speciális kiterjesztett húzó- és vágóhengerek lehetővé teszik bármilyen szár behúzását 50 mm vastagságig, minimális tarlómaradvánnyal.

 

RSM 1403 – univerzális és gyors

Ha takarmányt takarítunk be, annak konzerválása az egyik legfelelősségteljesebb munka, amelyben nemcsak a mennyiségnek, hanem a takarmányanyag minőségének is fontos szerepe van. A takarmányra szánt kukoricánál nagyon fontos a megfelelő aprítás és a szemek zúzása. Az RSM 1403 teljesítményével, magtörésével, flexibilitásával és a gép összkomfortos kezelési lehetőségével, kiváló ár-érték arányával kitűnik az ilyen jellegű gépek közül. A többfunkciós gépek képesek magas minőségű takarmányt kínálni nagyon rövid idő alatt. Az RSM 1403 elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy bármilyen körülmények közt produktív és hatékony legyen a betakarítás. A gép további pozitívumai közé sorolható az összkomfortos kabin, a kő- és fémérzékelő detektor, az automatizált önélező kések, integrált hidraulikus tartály, ellenálló műanyag fedőrészek, aprító központi kenés, videó-ellenőrzés, a konzerváló anyagok automatikus applikációja, valamint az is, hogy nem szükséges ellensúlyozás, a súly egyenletesen osztódik el. A vágórendszer átmérője 630 mm, a „V” alakú vágókések száma 24 db. A vágódob fordulatszáma 1200 fordulat percenként. A zúzóhenger átmérője 190 mm.

rostselmash

 

Sterh a tiszta és kiváló minőségű takarmányért

A Stehr vontatott takarmánybetakarító gépek előnye, hogy többféle növénykultúrában alkalmazhatók, tiszta és egyenletes vágást biztosítanak, egyszerű a karbantartásuk, és magas minőségű takarmányt lehet segítségükkel előállítani. Az ürítés többféle módon történhet, a takarmány oldalra, a gép közvetlen közelében haladó járműre, vagy hátulra is üríthető, a csatlakoztatott pótkocsira. A rotor késeinek alakja lehetővé teszi a szilázsra, vagy a szenázsra szánt takarmány optimális betakarítását. A zúzó sebessége 1000 fordulat percenként, a megbízható váltó a magas működési sebességgel kombinálva lehetővé teszi a 38 t/h sebességet. Karbantartása nagyon egyszerű, semmilyen speciális eszközt nem igényel, hiszen a kenőpontokhoz és a késekhez egyenes a hozzáférés. Az ürítőkémény hidraulikusan állítható a kabinból, ami jelentős mértékben megkönnyíti a kezelést.

Bővebb info: www.komagrartechnik.sk

 

Bevezető

A gazdák nyakán a kukorica betakarítása, már csak a megfelelő idő várat magára. Legyen szó szemes, vagy silókukorica betakarításáról, mindkettő esetében fontos, hogy korszerű technológiát válasszunk.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czigler Mónika

Read More

Post Comment