Search by category:
Egyéb kategória

Matovič hajthatatlan: akinek nem lesz negatív tesztje, nem hagyhatja el otthonát

Matovič hajthatatlan: akinek nem lesz negatív tesztje, nem hagyhatja el otthonát
Mészáros Richárd
2020. 10. 31., szo – 16:38

2020. október 31., szombat – 16:44
Igor Matovič
Friss ikon
Off

Törzs

Délig összesen 828 ezer embert sikerült letesztelni az országban, ebből 7 947-en bizonyultak pozitívnak, amely körülbelül a résztvevők egy százalékát jelenti – Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter. Hozzátette: délután 14.00 óráig a tesztelőpontok mintegy 99,2 százalékában folyt vizsgálat. Naď úgy véli, a hétvégén körülbelül 3 millió embert sikerül majd letesztelni.

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő leszögezte, azokra a polgárokra, akik az országos tesztelést követően nem tudnak felmutatni negatív teszteredményt, továbbra is vonatkozik majd a kijárási tilalom. Zuzana Čaputová javaslatát nem találta helyénvalónak. A kormányfő úgy véli, ha nem így lenne, akkor az emberek fele nem venne részt a tesztelésen.

Matovič elmondta, holnap délután összeül a kormány, hogy kiértékelje az országos tesztelés eredményeit.

Hozzátette: elképzelhető, hogy azokban a járásban, ahol alacsony volt a fertőzöttek száma, nem tartják meg az országos tesztelés második körét.

A kormányfő tájékoztatása szerint szigorítják a karantén betartásának ellenőrzését is. Úgy véli, az országos tesztelést követően többen nem tartják majd be az intézkedést.

Eduard Heger pénzügyminiszter nem válaszolt arra kérdésre, hogy mibe kerül a kétfordulós országos tesztelés. Igor Matovič kormányfő sem mondott pontos összeget, csupán annyit, hogy a tesztelés végösszege nem haladja meg a lockdown (lezárás) egyetlen napjának költségét.

Igor Matovič kormányfő közölte, az osztrák és magyar egészségügyi személyzeten kívül izlandi és norvég orvostanhallgatók is segítenek, sőt egy nővér az Egyesült Államokból is. A miniszterelnök jelezte, a Dél-Szlovákiában tesztelő magyar orvosok közül néhányat személyesen is felkeres.

Bevezető
Pozsony |

Azok, akik nem rendelkeznek negatív teszteredménnyel, biztosan nem mentesülnek a kijárási tilalom alól – szögezte le Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő, aki úgy véli, ha ez nem így lenne, az emberek fele nem venne részt az országos tesztelésen.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment