Search by category:
Egyéb kategória

A szakértők nem javasolják az országos tesztelés megismétlését

A szakértők nem javasolják az országos tesztelés megismétlését
Mészáros Richárd
2020. 11. 02., h – 13:11

2020. november 2., hétfő – 13:13
országos tesztelés
Friss ikon
Off

Törzs

Az országos tesztelés második körének megtartása helyett a szakértői konzílium inkább a célzott tesztelést javasolja, amely során a járvány gócpontjaiban, illetőleg a veszélyeztetett polgárok körében történne a vizsgálat. Így például a kórházak új pácienseinél, az egészségügyi és szociális otthonok dolgozóinál, valamint a hajléktalanok, a rendőrség és a katonaság körében. 

Továbbá szorgalmazzák, hogy teszteljék le a hétvégi tömeges vizsgálaton pozitívnak bizonyuló személyek közeli rokonait, valamint a nyitott határátkelők számának csökkentését, és az azon átkelők vizsgálatát. A szakértők úgy vélik, a leginkább fertőzött régiók iskoláinak tanárait és diákjait, illetve a nagy cégek alkalmazottait is tesztelni kéne.

Végső soron hangsúlyozzák a regionális közegészségügyi hivatalok munkájának, valamint az általuk végzett kontaktuskutatások fontosságát és megerősítését.

Bevezető
Pozsony |

A szakértői konzílium kizárólag azon járásokban ismételné meg a tömeges tesztelést, ahol az elmúlt hétvégén azonosított pozitív esetek aránya meghaladta az 1,5 százalékot.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment