Search by category:
Egyéb kategória

Döntött a válságstáb: jön az országos tesztelés második fordulója

Döntött a válságstáb: jön az országos tesztelés második fordulója
Mészáros Richárd
2020. 11. 02., h – 19:11

2020. november 2., hétfő – 19:11
országos tesztelés
Friss ikon
Off

Törzs

A tömeges tesztelés második fordulóját azokban a járásokban tartják meg, ahol az elmúlt hétvégén lezajlott vizsgálat során azonosított pozitív esetek aránya 0,7 százalék feletti. Ennek értelmében tehát 25 járás, valamint Pozsony és Kassa élvez kivételt.

A szakértői konzílium korábban ellenezte, hogy az ország egész területén megtartsák a tömeges tesztelés második fordulóját. Javaslatuk szerint kizárólag azon járásokban lenne szükséges megismételni a vizsgálatot, ahol az elmúlt hétvégén azonosított pozitív esetek aránya meghaladta az 1,5 százalékot. A központi válságstáb ennek ellenére szigorúbb feltételeket szabott, és a tesztelés alóli mentességet 0,7 százalékhoz kötötték.

Ezenfelül minden járásban ún. mobil tesztelőhelyet állítanak fel, ahol bárki ingyenesen teszteltetheti magát anélkül, hogy azt megindokolná. Havonta kétszer tesztelik majd a kórházak és szociális otthonok alkalmazottait és pácienseit.

A hírt frissítjük.

Bevezető
Pozsony |

Huszonöt járás, valamint Szlovákia két legnagyobb városának, Pozsony és Kassa kivételével hétvégén megtartják az országos tesztelés második fordulóját – derült ki a központi válságstáb hétfői ülését követő sajtótájékoztatón.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment