Search by category:
Egyéb kategória

Néhány új gócpont bukkant fel a Komáromi járásban

Néhány új gócpont bukkant fel a Komáromi járásban
Vataščin Péter
2020. 11. 02., h – 14:24

2020. november 2., hétfő – 16:04
Komárom
Friss ikon
Off

Törzs

A PCR-eredmények szerint ebben a pillanatban 241 aktív betegről tudnak a járást illetően. A komáromi kórházban jelenleg 30 koronavírusos beteget kezelnek, akik közül senki sincs lélegeztetőgépen, ugyanakkor az érsekújvári és nyitrai kórházakban vannak a járásból származó súlyosabb esetek, ezekben az intézményekben 2 személy szorul gépi lélegeztetésre.

Újabb és kisebb gócpont alakult ki az ógyallai idősek otthonában, ahol 5 alkalmazottnál és 2 kliensnél azonosították a betegséget. Emellett a lakszakállasi alapiskolában és a komáromi kórház 3 különböző osztályán, illetve Komáromban is számon tartanak kisebb fertőzési láncokat.

Az epidemológus érdeklődésünkre elmondta, saját becslése szerint mintegy 2 hét múlva látszódhat meg a PCR-tesztek összesített pozitív eredményein a hétvégi országos tesztelés hatása. Ugyanakkor azt mondja, több faktor is mérsékelheti ezt a hatást, ugyanis az országhatárokon keresztül továbbra is bejuthatnak az országba potenciálisan fertőzött személyek, illetve a PCR-tesztekkel igazolt vírushordozó polgárok esetében nagyon intenzíven zajlik a kontaktuskutatás – vagyis bármikor várható, hogy a fertőzési láncot felgöngyölítve nagyobb számú esetre találnak.

Bevezető
Komárom |

Október 26-a és november 1-je között összesen 142 pozitív esetet regisztráltak a Komáromi járásban PCR-tesztek alapján – közölte az Új Szóval Helena Uríčková, a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal igazgatóhelyettese és epidemológiai osztályának vezetője.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment