Search by category:
Egyéb kategória

A kijárási korlátozás ellenőrzésekor a rendőrök nem foglalkoznak az egészségi állapottal

A kijárási korlátozás ellenőrzésekor a rendőrök nem foglalkoznak az egészségi állapottal
Hegedűs Norbert
2020. 11. 03., k – 12:05

2020. november 3., kedd – 13:43
koronavírus rendőr
Friss ikon
Off

Törzs

A kijárási korlátozás hétfőtől nem vonatkozik azokra, akik negatív COVID-19-tesztet mutatnak fel. A szóvivő rámutatott, a rendőrök máskor is kapcsolatba kerülnek ilyen jellegű egészségügyi igazolással, például amikor a 65 évnél idősebb gépkocsivezetők alkalmassági igazolását vagy az egészségkárosodott személynek (ZŤP) kiadott parkolókártyákat ellenőrzik.

A kijárási korlátozás megsértéséért 1000 eurós bírságot szabhat ki a rendőrség, közigazgatási eljárásban keretében 1659 euróig terjedő szankciót szabhatnak ki a hatóságok.

Hétfőtől változtak a kijárási korlátozás november 8-ig érvényes szabályai. A kivételek azokra vonatkoznak, akiknek negatív lett az október 29 után elvégzett RT-PCR tesztjük, vagy az országos tesztelés során elvégzett antigéntesztjük. A kijárási korlátozás éjjel 1 és hajnali 5 óra között nem érvényes.

Bevezető

A kijárási korlátozás ellenőrzésekor a rendőrök nem foglalkoznak az igazoltatott személy egészségi állapotával és nem férnek hozzá orvosi titoktartás alá eső adatokhoz. Csupán azt ellenőrzik, hogy az adott személyre vonatkozik-e a kijárási korlátozás alóli kivétel – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment