Search by category:
Egyéb kategória

Rendőrök ellenőrzik az osztrák határokat a bécsi terrortámadás miatt

Rendőrök ellenőrzik az osztrák határokat a bécsi terrortámadás miatt
Hegedűs Norbert
2020. 11. 03., k – 10:18

2020. november 3., kedd – 10:18
Bécsi merénylet
Friss ikon
Off

Törzs

„Megdöbbentett a tegnapi támadás, elítélem az ilyen cselekményeket. Őszintén együttérzek az áldozatok hozzátartozóival. A támadás után egy órával intézkedéseket hoztunk Szlovákiában. Ellenőrizzük a határokat és a stratégiai helyszíneket. A szomszédos országok illetékeseivel is kapcsolatban vagyunk” – közölte Peter Kovařík országos rendőr-főkapitány.

A rendőrség tájékoztatása szerint azonnal járőröket küldtek a kockázatosnak ítélte helyszínekre, merősítették a közúti és a vasúti ellenőrzéseket, a kerékpáros útvonalakat, a vízi közlekedést, a kompjáratot is ellenőrzik Pozsony (Bratislava) megyében.

Hétfőn (november 2.) este lövöldözés volt Bécs központjában, a Seitenstettengasse utcai zsinagóga közelében és további öt helyen. Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az ORF rádiónak adott telefonos interjúban azt mondta, valószínűleg terrortámadás történt, amiben több tettes is részt vett. A támadásnak halálos áldozatai is vannak, többen súlyosan megsérültek.

Bevezető

A rendőrség ellenőrzi az Ausztriával közös határátkelőket a hétfői bécsi támadás miatt – tájékoztatott a rendőrség a közösségi hálón.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment