Search by category:
Egyéb kategória

Jövő héttől már csak friss teszttel mozoghatunk a „vörös” járásokban

Jövő héttől már csak friss teszttel mozoghatunk a „vörös” járásokban
Mészáros Richárd
2020. 11. 04., sze – 16:03

2020. november 4., szerda – 16:14
országos tesztelés
Friss ikon
Off

Törzs

Ha valakinek jövő héten például a „zöld” Pozsonyból a „vörös” Dunaszerdahelyi járásba kell majd utaznia – ahol meg kell ismételni a tesztelést –, friss tanúsítványt kell majd bemutatnia a hatóságoknak a negatív teszteredményről. A PCR-teszt eredményét is elfogadják.

Az ún. zöld járások lakóinak két lehetőségük van: vagy leteszteltetik magukat újra valamelyik „vörös” járásban a hétvégén, vagy megvárják, amíg felállítják a járási székhelyeken a mobil mintavételi pontokat, és itt is megkezdik a tesztelést. A kormányfő elmondása szerint erre leghamarabb hétfőn kerülhet sor. Pozsony és Kassa több pontján is lehet majd teszteltetni. A hétvégi teszteléssel kapcsolatban a miniszterelnök megjegyezte, hogy a „vörös” és a „zöld” járások határán fekvő településeken valószínűleg az átlagosnál többen fogják majd felkeresni a tesztelőpontokat. Felkérte Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi minisztert, hogy számoljon ezzel, és gondoskodjon a megfelelő kapacitásról.

A kormányfő hétfőn jelentette be, hogy minden járási székhelyen létesítenek ún. mobil mintavételi pontokat, ahol az emberek ingyenesen leteszteltethetik magukat antigéntesztekkel. A tömeges tesztelés második fordulójára csak a legfertőzöttebb régiókban kerül sor e hétvégén. Bővebben…

Bevezető
Pozsony |

Mindenkinek, aki a jövő hét folyamán az ún. vörös járásokban akar mozogni, vagyis ott, ahol a tömeges tesztelésnek lesz második fordulója, friss koronavírusteszttel kell majd rendelkeznie – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment