Search by category:
Egyéb kategória

A tesztelés második fordulója után esedékes a határrezsim szigorítása

A tesztelés második fordulója után esedékes a határrezsim szigorítása
Mészáros Richárd
2020. 11. 04., sze – 16:28

2020. november 4., szerda – 16:40
határátkelőhely
Friss ikon
Off

Törzs

A határintézkedésekről szakértők fognak dönteni. Mikulec annyit mondott, hogy nem csupán lokális intézkedésekről lesz szó, és hogy a szomszédos országokkal is tárgyalnak annak érdekében, hogy továbbra is biztosítva legyen az akadálymentes határforgalom.

A tárcavezető elmondása szerint felmerült az a lehetőség is, hogy egyes határátkelőket csak az antigén tesztekkel való tesztelésre fognak fenntartani, más átkelőket pedig azok vehetnek majd igénybe, akik PCR-teszttel rendelkeznek. Mindez attól is függ, hogy hány egészségügyi dolgozót tudnak majd bevetni. A miniszter felszólította az állampolgárokat, hogy hordják magukkal a negatív teszteredményt igazoló eredeti tanúsítványt.

A bécsi terrortámadással kapcsolatban Mikulec elmondta: a szlovák rendőrség folyamatos kapcsolatban van az osztrák hatóságokkal. Hozzátette: Szlovákia ellenőrzi a határátkelőket és a stratégiai pontokat. Egyben megerősítette, hogy az elkövetők nem nálunk vásárolták a lőszereket.

Bevezető
Pozsony |

A koronavírus-tesztelés második fordulója után szigorítani fogják a határellenőrzéseket. A konkrét intézkedésekről, illetve arról, hogy november 15. után is folytatódni fog-e a veszélyhelyzet és a kijárási tilalom, még tárgyalnak – tájékoztatott Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter a szerdán.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment