Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Már senki sem érinthetetlen

Čaputová: Már senki sem érinthetetlen
Mészáros Richárd
2020. 11. 05., cs – 15:50

2020. november 5., csütörtök – 16:00
Zuzana Čaputová
Friss ikon
Off

Törzs

„Hogy ma bilincsben vittek kihallgatásra több volt magas rangú rendőrtisztet, annak a jele, hogy releváns a média által régóta hangoztatott gyanú” – közölte Čaputová.

Hozzátette: amellett, hogy teljes mértékben tiszteletben kell tartani az ártatlanság vélelmét, kijelenthető, hogy Szlovákiában elindult egy megtisztulási folyamat az igazságszolgáltatás terén, hiszen már senki sem érinthetetlen. Hangsúlyozta: a törvény előtti egyenlőség minden jogállam, tehát a Szlovák Köztársaság alapelve is.

A csütörtöki, Tisztítótűz fedőnevű rendőrségi akció során több gyanúsítottat is őrizetbe vettek, akik ellen többféle bűncselekmény ügyében indított büntetőeljárást a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója. Az érintettek között van Tibor Gašpar volt rendőrfőkapitány, Peter Hraško, a NAKA volt igazgatója, Bernard Slobodník volt magas rangú rendőrtiszt és Róbert Krajmer, a korrupcióellenes egység volt főnöke.

Tibor Gašpar

Őrizetbe vették a volt országos rendőrfőkapitányt és a NAKA egykori vezetőségének tagjait

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség csütörtök reggel őrizetbe vette Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitányt, Peter Hraškot, a NAKA egykori vezetőjét, Robert Krajmert, a NAKA korrupcióellenes egységének volt vezetőjét, valamint a NAKA gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó egységéjének egykori vez

Bevezető
Pozsony |

Nyilvánvaló, hogy Szlovákiában elindult egy megtisztulási folyamat az igazságszolgáltatás terén, hiszen már senki sem érinthetetlen, reagált Zuzana Čaputová államfő arra a médiában megjelent információra, hogy csütörtökön őrizetbe vettek több volt rendőrtisztet. 

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment