Search by category:
Egyéb kategória

Kommunikációs zavar a minisztériumban: Aki nem volt az első tesztelési körben, mehet-e a másodikban?

Kommunikációs zavar a minisztériumban: Aki nem volt az első tesztelési körben, mehet-e a másodikban?
Czímer Gábor
2020. 11. 05., cs – 20:23

2020. november 5., csütörtök – 20:37
országos tesztelés
Friss ikon
Off

Törzs

Némi kommunikációs zavart okozott az egészségügyi minisztérium Facebook-bejegyzése, amely arról szól, hogy akik a múlt hétvégén (október 30. – november 1.) nem vettek részt az országos koronavírus-tesztelésen, vajon elmehetnek-e a most következő hétvégén (november 7–8.) az országos tesztelés második fordulójára.

A tárca a közösségi oldalán először azt írta, hogy az érintettek részt vehetnek a második fordulón. Aztán a bejegyzést módosították, és azt közölték, mégsem vehetnek részt, hiszen vonatkozik rájuk a kijárási tilalom. Végül pedig újra módosították a szöveget, amelyből már nem egyértelmű, hogy aki az első antigéntesztelés-fordulót kihagyta, az a másodikon részt vehet-e. A bejegyzést összesen nyolcszor módosították.

Csütörtök este sikerült felvennünk a kapcsolatot az egészségügyi tárca szóvivőjével, Zuzana Eliášovával, aki lapunknak elmondta, aki az első körben nem vett részt a teszten, az a második körben megvalósított antigéntesztekkel végzett vizsgálatra most hétvégén nem mehet el. Mindezt azért, mert vonatkozik rá a kijárási tilalom, amely csak a legszükségesebb mozgást engedélyezi, ebbe pedig nem tartozik bele az országos tesztelés soron következő körén való részvétel. Beletartozik ugyanakkor a laboratóriumok által kínált PCR-tesztre való utazás. A szóvivő elismerte, hogy először pontatlan információt közöltek, de azt tanácsolta, az állami hírügynökségnek, a TASR-nek a témában kiadott helyreigazítását tekintsük hivatalos információnak. Ez a következőképpen szól:

„Az a személy, aki nem vett részt az antigéntesztelés első fordulójában, a második fordulóra, amely a soron következő hétvégén  (november 7–8.) valósul meg, nem mehet el”

– fogalmaz a közlemény.

Bevezető
Pozsony |

Aki az országos tesztelés első fordulóján nem vett részt, arra november 14-éig vonatkozik a kijárási tilalom, ezért az országos tesztelés második fordulóján sem vehet részt. A kérdésben az illetékes tárca ellentmondásos információkat közölt.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment