Search by category:
Egyéb kategória

„Vörösre váltott” a pszichiátria – újabb átszervezések az érsekújvári kórházban

„Vörösre váltott” a pszichiátria – újabb átszervezések az érsekújvári kórházban
Mészáros Richárd
2020. 11. 05., cs – 11:48

2020. november 5., csütörtök – 12:00
„Vörösre váltott” a pszichiátria – újabb átszervezések a kórházban
Friss ikon
Off

Törzs

November 4-től az egészségügyi központ 13. emeletén kialakított koronavírus-zónán kívül Covid-részleggé nyilvánították a pszichiátriai osztályt, és az elkülönített kórtermekben kizárólag koronavírus-fertőzött betegeket ápolnak. A Nyugat-szlovákiai kerület betegei számára az újonnan kialakított részlegen huszonkét ágy van, jelenleg itt öt beteget kezelnek. A főépület legfelső emeletét teljes egészében a fertőzött betegek számára alakították ki, 55 ággyal. A koronavírus-gyanús betegeket a tizenkét ágyas rehabilitációs osztályra helyezték át.

Ján Baček kórházi szóvivő arról tájékoztatott, hogy 284 beteget ápolnak az érsekújvári kórházban, ebből 39 koronavírus-fertőzött és további 6-ot az intenzív osztályon gondoznak, négyen szorulnak lélegeztető gépre. A hét eleji adatok alapján 28 pácienst kezeltek a legfelső emeleti Covid-részlegen, közülük 16 volt koronavírus fertőzött. Az Érsekújvári Oktató Kórházban és Rendelőintézetben november 6-tól további megszorító intézkedések lépnek életbe, lezárják a bőrgyógyászati klinikát, a betegeket, ha ezt az egészségi állapotuk lehetővé teszi, házi kezelésre küldik, a súlyosabb eseteket a belgyógyászati klinikákon helyezik el, külön szobákban.

01

A kórház vezetése a jelenlegi helyzet miatt az újonnan kialakított reprofilizált részlegeken külön csapatokat hozott létre, egy orvossal, egy egészségügyi nővérrel és egy betegápolóval. A továbbiakban minden egyes osztályon két ilyen egészségügyi dolgozókból összeállított csoport működik, amely háromhetente váltaná egymást. Hét elején a kórháznak mintegy 70 alkalmazottja volt koronavírus-beteg, jelenleg már 86-an vannak házi karanténban. Összesen 19 orvos, 47 egészségügyi nővér és az egészségügyi központ más területein dolgozó személyzet betegedett meg.

Ján Baček kórházi szóvivő hangsúlyozta, a hiányzások ellenére a kórház vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a betegeket kellő egészségügyi ellátásban részesítsék.

01

Bevezető
Érsekújvár |

A kórház 86 alkalmazottja került házi karanténba Covid-fertőzéssel. Újabb szigorító intézkedések bevezetésére és átszervezésekre kényszerül a napokban az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet vezetése a szükséghelyzet és az egyre több koronavírus-fertőzött beteg miatt.

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment