Search by category:
Egyéb kategória

Matovič szerint siker lesz, ha kétmillió ember elmegy tesztre a második körben

Matovič szerint siker lesz, ha kétmillió ember elmegy tesztre a második körben
Hegedűs Norbert
2020. 11. 06., p – 19:51

2020. november 6., péntek – 20:00
Igor Matovič
Friss ikon
Off

Törzs

„Úgy gondolom, ha elérjük a kétmilliós részvételt, gratulálhatunk magunknak. Ez nagyjából megfelelne az első kör részvételének” – magyarázta a miniszterelnök.

Matovič támogatta, hogy a határt szigorúbban húzzák meg, mint az előző 0,7 százalék. Ez kompromisszumos megoldás volt számára, mivel a szakértők 1,5 százalékot javasoltak. „A lehető legkisebb erőfeszítéssel és a hadsereg minél kisebb leterhelésével szerettük volna a lehető legnagyobb eredményt elérni” – mondta Matovič, hozzátéve, hogy a tesztelés második köre a lakosság 54 százalékát érinti.

A miniszterelnök kijelentette, minden zöld járás székhelyén, ahol nem lesz második kör, ingyenes antigéntesztet fognak végezni a kijelölt mintavételi pontokon. Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter rámutatott, hogy két napja kapta ezt feladatul, és mindent megtesz, hogy megvalósuljon a terv. Krajčí hozzátette, a városok listáját az egészségügyi minisztérium honlapján teszik közzé.

Azoknak, akik csak áthaladnak több zöld és vörös színnel jelölt járásokon, nincs szükségük negatív tesztre. De ha valaki megáll, kiszáll az autóból egy kockázatos járásban, negatív teszteredményt kell felmutatnia – magyarázta a miniszterelnök.

Ugyanakkor Matovič arra szólította fel az embereket, menjenek el teszteltetni az érintett járásokba a tesztelés második körében, és azok, akiknél pozitív eredményt mutatnak ki, hívjanak fel mindenkit, akivel találkoztak. „Ne féljünk elmondani, és szóljunk az érintetteknek, hogy menjenek el leteszteltetni magukat” – mondta.

Bevezető

Siker lesz, ha kétmillió ember elmegy tesztre a második körben. A szervezés folyamatban van, a mintavételi pontok felkészültek. Erről Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök nyilatkozott a sajtótájékoztatón, és azt mondta, az emberek már tudják, mit a teendő.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment