Search by category:
Egyéb kategória

Komáromban is nagy az érdeklődés a tesztelés iránt

Komáromban is nagy az érdeklődés a tesztelés iránt
Nagy Roland
2020. 11. 07., szo – 11:37

2020. november 7., szombat – 12:23
Komárom
Friss ikon
Off

Törzs

A Komáromi járásban ugyan nem lett volna kötelező tesztelési helyszíneket nyitni, hiszen az előző fordulóban a pozitivitási arány nem lépte át a 0,7 százalékot, ám a járásközpont önkormányzata úgy döntött, hogy önkénetesen állítanak fel egy állomást, eleget téve a lakosok kérésének. Azoknak ugyanis, akik a jövő héten például át akarnak utazni a Dunaszerdahelyi járásba, szükségük lesz egy frissen kiállított negaítv koronavírusztesztre. Komáromban ezért úgy döntöttek, hogy megkönnyítik a helyiek dolgát, így akiknek szüksége van a tanúsítványra, nem kell átutazni egy olyan régióba, ahol van tesztelés.

Keszegh Béla polgármester lapunknak elmondta, hogy minden a terveik szerint haladt, a tesztelési pontot sikerült időben megnyitni. Az érdeklődés már reggel is hatalmas volt, hosszú sor alakult ki a Matica házban.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az önkéntesen felállított tesztelési pont működési költségét az állam nem fizeti vissza, az önkormányzatnak magának kell megtéríteni. Keszegh Béla lapunknak elmondta, hogy a Komáromban felállított mintavételi ponton az önkéntesek és az egészségügyi dolgozók ingyen vállalták a munkát, ezzel is csökkentve a kiadásokat.

„Ezúton is szeretném megköszönni nekik a segítséget”

– mondta a polgármester. Hozzátette: a felszerelés költségeit egy szponzor állta.

A komáromi mintavételi pont 18 óráig tart nyitva szombaton és vasárnap.

Bevezető
Komárom |

Az országos tesztelés második fordulójában Komáromban is felállítottak egy tesztelési pontot. Az érdeklődés a reggeli órákban hatalmas volt, a várakozási idő meghaladta a két órát.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment