Search by category:
Egyéb kategória

Nagykaposon már kora reggel sorban álltak a tesztelésre várók

Nagykaposon már kora reggel sorban álltak a tesztelésre várók
Mészáros Richárd
2020. 11. 07., szo – 11:31

2020. november 7., szombat – 11:36
országos tesztelés
Friss ikon
Off

Törzs

A Nagymihályi és Tőkterebesi járás határán fekvő, megközelítőleg tízezer lakosú kisvárosban kora délelőtti látogatásunk során szinte minden tesztelőpontnál hosszabb sorokban várakoztak az emberek. A tesztelés meglátásunk szerint problémamentesen zajlott, a katonaság és a rendőrség alkalmazottjai valóban odafigyeltek a rendre és a sorokban álló emberek közti kötelező távolságtartásra. A városban kialakított tíz tesztelőpont mindegyikében kétnyelvű, magyar és szlovák szöveggel ellátott információs táblák, illetve szintén két nyelven beszélő személyzet segítette a tesztelésre érkezőket. Boczán Ferenc (Híd) a város alpolgármeste szerint most is nagy figyelmet fektettek a lakosok megfelelő tájékoztatására, azonban a felsőbb szervekkel való akadozó egyeztetések miatt csak az utolsó pillanatban tudták bebiztosítani az adminisztratív alkalmazottakat és a szükséges információs táblákat.

„Csakúgy mint az első körben, most is a felsőbb szerveknél végbement szervezés okozta a legnagyobb problémát. A hét közepéig gyakorlat senki sem keresett fel minket, hogy bebiztosítsuk az adminisztratív segítőket. Az első körben ezzel nem volt gond, persze most is fel voltunk készülve, de csak az utolsó percekben kaptuk meg a járási hivatalt értesítését. Tekintettel arra, hogy városunk lakosai túlnyomórészt magyar ajkúak, a tesztelés első körében a hivatalok megfeledkeztek a kétnyelvű tájékoztatásról. Ezt most orvosoltuk, igaz ezt is az utolsó pillanatban sikerült megoldanunk” – nyilatkozta lapunknak Nagykapos alpolgármestere. Boczán szerint az egészségügyi segédeszközökből, illetve a tesztelőpontok kialakításához szükséges berendezésekből nem volt hiány, mindent időben beszereztek.

„Annak ellenére, hogy már a tesztelés második felvonása is javában tart, a kormánytól egy árva fillért sem kaptunk kárpótlásul. Egyelőre még bírjuk az iramot, azt viszont mindenkinek tudatosítania kell, hogy egy kétnapos tesztelés legalább tízezer eurós extra kiadással terheli a város költségvetését. Ebbe a kiadásba az adminisztratív alkalmazottak bére, illetve a különféle segédeszközök bebiztosítása is beletartozik“ – zárta Boczán Ferenc.

Bevezető
Nagykapos |

A nagymihályi járásbeli kisvárosban is javában zajlik az országos tesztelés második felvonása. A településen összesen tíz mintavételi pontban végzik a tesztelést, néhányan már reggel hatkor beálltak a sorba.

Település / hely
Nagykapos

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Németi Róbert

Read More

Post Comment