Search by category:
Egyéb kategória

Villa a francia Riviérán

Villa a francia Riviérán
Hegedűs Norbert
2020. 11. 08., v – 08:34

2020. november 9., hétfő – 08:00
a
Friss ikon
Off

Törzs

Csakúgy, mint James Bond, ő is szerette a jó ételeket, italokat, autókat, a szép lányokat, a luxust. S minthogy megengedhette magának, a világ számos országában – egyebek mellett Angliában, Spanyolországban, Franciaországban és a Bahamákon – vásárolt magának luxusotthonokat. Dél-Franciaországban található házát nemrégiben 33,87 millió dollárért adták el.

Connery egykori otthonát a helyiek még mindig „Sean helyeként” emlegetik. Ez a gyönyörű villa az egyik legszebb a francia Riviérán, jobb helyen már nem is építhették volna fel. Pompás kilátás nyílik a ház teraszairól Nizzára és a Földközi-tengerre. Lehet, hogy valakinek ismerősnek is tűnhet, itt forgatták ugyanis a Soha ne mondd, hogy soha című Bond-film több jelenetét.

Villa a francia Riviérán
2020. 11. 08., v – 08:37
Hegedűs Norbert
Gallery images
a
a
a
a
a
a
a

Leírás

(Fotók: Knight-Frank)

Az egy hektáros területen fekvő Connery-villa egy kanyargós ösvény mentén, egy szikla szélén kapott helyet, ahonnan rálátni a Promenade des Anglais-ra és a régi kikötőre. Az ötszintes fehér kőkastélyt az 1920-as évek klasszikus francia építészetének stílusában emelték, természetesen van benne lift, amely egészen a tetőteraszra szállítja a kényelmesebbeket. A bejárat egy nagy hallba nyílik, itt a padlótól a mennyezetig érnek az ablakok, amelyek panorámakilátást nyújtanak a hegyekre és a tengerre. A ház körül futó teraszokon és a kerti pihenőhelyeken bizonyára nagyszerűen lehet ejtőzni, sétálni, esetleg megmártózni a csodálatos körmedencében, amelynél szebbet el sem tudok képzelni.

A ház második emeletén található a családi szoba, egy másik tévészoba és konyhasarok, valamint egy háló saját fürdőszobával. Egyébként mindegyik emeleten berendeztek egy-egy hálószobát, amelyhez fürdő is jár. Az étkező és a konyha az alsó emeleten van, és egy kerti teraszra nyílik. Ezen a szinten található egy fitneszkomplexum és egy fedett medence.

A legjobb kilátást nyújtó legfelső szinten a fő lakosztályt rendezték be, szintén saját fürdővel, öltözővel és erkéllyel rendelkezik. (ug)

Bevezető

Sir Sean Connery, aki a múlt szombaton hunyt el 90 éves korában, nemcsak az elmúlt 50 év egyik leghíresebb színésze volt, hanem a múlt század legszexisebb férfija is. A 1999-ben a People magazin értékelése szerint okos, jóképű, kifinomult, udvarias volt, és messze a legnépszerűbb a kilenc színész közül, akik elvállalták az 1953-ban Ian Fleming által megalkotott brit kém szerepét. A skót születésű Connery, aki végig lelkes hazafi volt, híres szerepe révén az egyik legnépszerűbb világsztárrá vált. Számos amerikai és brit filmdíjat nyert, köztük Oscar-díjat és három Golden Globe-ot. Erzsébet királynő 2000-ben lovaggá ütötte.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment