Search by category:
Egyéb kategória

Mindenkinek kézbesítik a nyugdíjat

Mindenkinek kézbesítik a nyugdíjat
Molnár Iván
2020. 11. 09., h – 19:01

2020. november 10., kedd – 07:00
posta
Friss ikon
Off

Törzs

Az Emberi Jogok Szlovák Nemzeti Központja (SNSĽP) jelezte, hogy nyugdíjasok tucatjai fordultak hozzá, arra hivatkozva, hogy a kijárási tilalom miatt nem tudnak hozzájutni a nyugdíjukhoz. A nyugdíjasok többségének ugyan a számlájára érkezik a nyugdíja, vagy a postás hozza ki, egy részük azonban ezért még mindig bejár a postahivatalba, személyesen véve át a neki járó összeget. A kormány javaslatára ugyanakkor a 65 éven felüliek tetemes része nem vett részt az elmúlt napokban tartott országos tesztelésen, így rájuk is érvényes a kijárási tilalom, miközben a postahivatalok nem szerepelnek a kivételek között. Ha ez utóbbiakat a negatív teszteredményről szóló igazolás nélkül keresnék fel, büntetésre számíthatnának. A postahivatalok ráadásul eleve megkövetelik az igazolást.

„Az ilyen nyugdíjasok számára is létezik megoldás” – állítja Andrej Doležal közlekedési miniszter, aki szerint ez a probléma manapság a nyugdíjasoknak nagyjából az 5 százalékát érinti. „A nyugdíjasoknak a jelenlegi helyzetben nem ajánljuk a postahivatalok felkeresését. Akik eddig a postán vették át a nyugdíjukat, azoknak azt ajánljuk, hogy telefonon vegyék fel a kapcsolatot a postahivatalukkal, és igényeljék a kézbesítést. Az átirányítással kapcsolatos szolgáltatás az esetükben ingyenes” – mondta el Doležal.

Bevezető
Pozsony |

Azok a nyugdíjasok sem maradnak nyugdíj nélkül, akik a kijárási tilalom miatt most épp nem tudnak eljutni a postára. Egy telefonhívással elintézhető, hogy a postás kihozza a nyugdíjukat.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment